Disputa eliminarii Ripensiei din Cupa Romaniei se complica tot mai mult

De Marcel Hoster
Disputa eliminarii Ripensiei din Cupa Romaniei se complica tot mai mult
© Disputa eliminarii Ripensiei din Cupa Romaniei se complica tot mai mult (foto: arhiva)
Situaţia se încurcă în cazul Ripensia Timişoara vs Federaţia Română de Fotbal. Dată afară din Cupa României după decizia Comisiei de Disciplină a FRF, echipa timişoreană nu a primit motivarea deciziei decât miercuri, ceea ce a făcut ca decizia de contestare a deciziei să fie trimisă abia vineri la FRF, adică la o zi după şedinţa Comisiei de recurs, care a fost programată joi.


Ripensia cere judecarea în regim de urgenţă a contestaţiei care încă nici nu a fost depusă. Situaţia apărută după utilizarea a patru schimbări în meciul de cupă cu Caransebeş se complică. Cei de la clubul timişorean au anunţat că „în cursul zilei de miercuri (mai precis la ora 10.07) ne-a fost comunicată Motivarea Hotărârii de sancţionare a clubului nostru prin pierderea jocului cu FC Caransebeș prin forfait”.

Având în vedere că, probabil, nu era timp destul pentru rezolvarea problemelor birocratice şi a motivării contestaţiei, cei de la Ripensia au decis să trimită această contestaţie în timpul legal, dar nu pentru a fi discutată joi. Iar aceasta înseamnă două zile, deci până vineri.

Pregătirile pentru recurs sunt în toi, clubul organizează o echipă de specialişti care se va ocupa de rezolvarea problemei.

„O echipă formată din preşedintele clubului, un membru asociat cu pregătire şi practică juridică şi un consilier juridic specializat în litigii sportive lucrează la elaborarea documentației de recurs, în conformitate cu regulamentele FRF şi legislaţia în vigoare”, au mai anunţat cei de la Ripensia.

În cursul zilei de vineri, documentaţia aferentă recursului va fi înaintată FRF şi va fi achitată taxa de recurs. Mai mult, Ripensia cere rezolvarea în regim de urgenţă a disputei.

„Vom solicita soluţionarea Recursului în regim de urgenţă, pentru a nu periclita desfăşurarea în bune condiţii a competiţiei, ediţia 2015-2016 a Cupei României”, mai spun reprezentanții clubului timișorean.

Teoretic, meciul din următorul tur al cupei ar trebui să fie miercuri, 9 septembrie, iar Ripensia ar urma să fie gazdă pentru CS Ineu. Nu se ştie dacă recursul va fi soluţionat până miercuri, ceea ce complică şi mai mult situaţia. Dacă decizia se va menţine, Ineu câştigă fără meci. Totuși, este posibil ca partida programată miercuri să fie amânată până la lămurirea problemei.

Lipsă de comunicare sau lipsă de ştiinţă?

Se pare că toată nebunia ar fi plecat de la încurcăturile provocate de arbitrul central al partidei, Andrei Nagy. Federaţia a decis să nu trimită observator la această partidă, chipurile pentru a economisi din banii cluburilor. În aceste condiţii Nagy a fost ”şeful”. Iar acesta ar fi încurcat lucrurile, anunţând că echipele pot efectua câte patru schimbări şi nu trei cât ar fi trebuit. Fapt confirmat de doi dintre reprezentaţii echipelor angrenate în meci.

„Mi s-a spus că arbitrii au comunicat, înainte de meci, că avem dreptul la patru schimbări”, a declarat antrenorul timișorenilor, Cosmin Stan, conform site-ului oficial al clubului timişorean.

„Știam că la Liga a II-a, avem voie trei schimbări, dar înainte de meci arbitrul mi-a spus personal că avem patru schimbări, deoarece echipa organizatoare e din Liga a IV-a. Există un paragraf în ROAF că arbitrul e suveran”, a declarat și delegatul lui FC Caransebeș, Gabriel Turcaș, conform aceleiaşi surse.

Articole pe aceeași temă:

Ripensia Timisoara, data afara din Cupa Romaniei, impreuna cu adversarul sau din ultimul meci0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !