Diptyque artistic franco-roman la Calpe Gallery

De S.P.D.
Reactualizat la:
Diptyque artistic franco-roman la Calpe Gallery
© TION - Diptyque artistic franco-roman la Calpe Gallery
Diptyque se intitulează expoziția franco-română realizată de artiști la Gentioux și Mericourt, orașe din nordul Franței în care s-au purtat lupte crâncene în Primul Război Mondial, care poate fi văzută vreme de aproape trei săptămâni la Calpe Gallery, în Bastionul Timișoarei. Pentru a comemora acele evenimente, primarul orașului Mericourt l-a invitat pe artistul timișorean Cristian Sida să realizeze o lucrare artistică de 20 de metri, care va fi expusă în fața primăriei.

Expoziția Diptyque este deschisă la Calpe Gallery în perioada 21 ianuarie – 08 februarie 2014. Ea „reuneşte lucrări realizate de către grupul de artişti franco-români pe perioada rezidenţei de la Gentioux, din Masivul Central, tabăra în care Cristian Sida a fost invitat permanent şi organizator al grupului de artişti români, şi o selecţie de lucrări realizate de către masteranzii şi doctoranzii Facultaţii de Artă din Timişoara pe perioada rezidenţei de la Mericourt, din nordul Franţei. Mericourt şi Gentioux au în comun faptul ca acolo s-au dat cele mai aprige lupte in Primul Război Mondial, astfel că rezidenţele s-au derulat având ca temă absurditatea războiului. Municipalitatea din Mericourt a iniţiat un proiect cultural/social sub deviza ‘Maudite soit la guerre’ (Blestemat fie războiul).

„În acest an 2014, în care se împlinesc 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial, Cristian Sida este invitat de catre primarul oraşului Mericourt, Domnul Bernard BAUDE, să realizeze o lucrare de 20 de metri, pe aceasta temă, pentru Primăria Mericourt. Lucrarea va fi realizată pe 20 de panouri de aluminiu şi va fi amplasată iniţial în faţa Primăriei, ulterior ea fiind instalată în sala de şedinţe”, anunță Călin Petcana, amfitrionul evenimentului.

La Calpe Gallery, în Bastion, expun artişti din zona Masivului Central, respectiv oraşul Aubusson – Claude Fetis , Alain Brodski, Martine Brodski , Pierre Marescau. Din nordul Franţei respectiv Mericourt şi Arras, sunt prezenți cu lucrări în expoziție Richard Marcziniak (preşedintele AIAP, Asociaţia Internaţională a Artiştilor din Palier), Samir Sfaxi, Gopal Dagnogo (Paris) şi Ludovic Wache .

Artiştii români prezenţi în expoziţia „Diptyque” vernisată în această seară de marți, 21 ianuarie 2014, sunt Cristian Sida (curator), Horia Bojin, Călin Beloescu, Dana Constantin, Vică Tilă Adorian, Velciov Nicolae, Livia Mateias, Iancu Georgiana Marius Jurca.

Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi, de marţi până vineri între orele 15 – 19, iar sâmbăta între orele 11 – 15.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !