Din scrisorile criminalului de la Sag: Ganditi-va la mine, ce putere trebuie sa am sa-mi omor propriul copil

De B.A.M.
Reactualizat la:
1Comentariu
Din scrisorile criminalului de la Sag: Ganditi-va la mine, ce putere trebuie sa am sa-mi omor propriul copil
Criminalul din comuna timişeană Şag, Ioan Ciucia, le-a lăsat anchetatorilor două scrisori, în care explică de ce a ajuns să-şi omoare băieţelul de 7 ani şi pe părinţii concubinei sale, şi îşi exprimă regretul că a comis aceste fapte. Scrisorile au fost găsite în lenjeria intimă a bărbatului, care s-a sinucis ulterior. Din acestea reiese că individul i-a dat copilului său două somnifere înainte de a-l asfixia. Criminalul povesteşte cum avea să îi distrugă tot ce avea mai scump pe lume iubitei sale, care nu îl mai vroia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dat publicităţii, joi, fragmete din cele două scrisori lăsate de Ioan Ciucia poliţiştilor, care au fost descoperite asupra sa, ascunse în lenjeria intimă, la autopsie.

În aceste două scrisori, criminalul de la Şag spune că iniţial intenţiona să se sinucidă din cauză că mama copilului său, Ana Maria Toth, a avut relaţii cu alţi bărbaţi atât în România, cât şi în Italia, unde era plecată în momentul comiterii crimelor. Ulterior, Ciucia a decis să se răzbune pe Ana Maria Toth omorându-i întreaga familie.

Ioan Ciucia: Am decis ca Rafi să nu mai trăiască

În prima scrisoare, care datează din 31 decembrie 2011, şi care are patru file, criminalul spune că a decis să-l omoare pe fiul său Rafael, deşi acesta este nevinovat.

„Am decis ca Rafi să nu mai trăiască şi el chiar nu e vinovat cu nimic, dar nimeni nu a fost mulţumit de copilul acesta decât eu şi chiar eu am decis să-l omor căci nu are niciun viitor… Am luat decizua referitor la Rafi şi de teama ca să nu se asemene cu mine şi să aibă instincte criminale”, spune Ioan Ciucia în prima scrisoare adresată poliţiei.

În acelaşi document el menţionează şi despre SMS-ul pe care i l-a trimis în aceea seară concubinei sale, în care îi cerea să se împace cu el pentru că dacă nu o va face îi va părea rău.

„Gândiţi-vă la mine, ce putere trebuie să am ca să-mi omor propriul copil, dar vă spun că nu numai de putere e nevoie, ci şi de maximă nebunie, pe care o am deja, de tâmpenie, cretinism şi psiho la pământ”, mai spune în scrisoare criminalul.

„Aseară aş fi împlinit 11 ani de când aveam o relaţie”, încheie acesta.

În a doua scrisoare, intitulată „Declaraţie cu regret”, care are nouă file şi care a fost scrisă atât înainte, cât şi după comiterea crimelor, Ciucia le explică anchetatorilor că iniţial a vrut să se sinucidă, însă apoi a decis să îşi omoare rudele şi propriul copil pentru a se răzbuna pe concubina lui.

Bărbatul le mai furnizează anchetatorilor o informaţie, care încă nu a fost confirmată de raportul medico-legal, mărturisind că i-a dat copilului său două somnifere înainte de a-l asfixia.

„În primele mele rânduri aş vrea să mă ierte Dumnezeu şi restul lumii pentru faptele pe care am să le fac. Deşi nu am vrut să ajung să comit aşa ceva (…) O să-i distrug tot ce are mai scump pe lume, nu o să-i fac ei rău personal (n.r. – lui Ana Maria Toth) (…) I-am dat lui Rafi două Levo, de somn, înainte de toate scena”, mai povesteşte Ciucia.

Ultimele rânduri aşternute de criminal pe hârtie, în ambele scrisori, sunt scrise tremurat, ceea ce denotă faptul să aceste comisese crimele… Anchetatorii susţin că cele două scrisori nu sunt coerente, însă i-au ajutat în acest caz, care a fost „destul de simplu de rezolvat”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş susţin că iniţial au avut mai multe variante privind acest caz, una dintre ele fiind aceea că minorul de 7 ani ar fi murit, iar Ioan Ciucia s-a răzbunat pe bunicii acestuia, însă varianta cea mai plauzibilă, după descoperirea scrisorilor, este aceea că bărbatul le-a luat viaţa părinţilor iubitei sale şi şi-a omorât copilul, după care s-a sinucis.

Criminalul de la Sag i-a trimis SMS-uri iubitei: Raspunde ca o iesit cu crime

Un barbat din Timis si-a ucis socrii si copilul apoi s-a spanzurat1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor