Dezastru in continuare pe strada Gavril Musicescu. Lucrarile nu sunt in grafic!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
2Comentarii
Dezastru in continuare pe strada Gavril Musicescu. Lucrarile nu sunt in grafic!
© TION - Dezastru in continuare pe strada Gavril Musicescu
Timişorenii îşi distrug în continuare maşinile pe strada Gavril Musicescu. Lucrările de reabilitare a celei mai lungi străzi din Timişoara sunt realizate în proporţie de 30% la ora actuală, iar muncitorii nu se înghesuie la lucru pe şantier. Doar pe o mică porţiune de drum s-a turnat asfalt până acum, spre uzina de apă, şi sunt slabe şanse ca lucrarea să poată fi terminată în această vară, după cum anunţa anul trecut primarul Nicolae Robu.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat, în primăvara anului trecut, predarea amplasamentului către societatea Drumuri Municipale (SDM).

În ce stadiu sunt, la ora actuală, lucrările de reabilitare a străzii Gavril Musicescu? Undeva la 30%, potrivit autorităţilor locale. Pentru a ne convinge, am fost miercuri într-o scurtă vizită pe Musicescu şi am parcurs strada de la un capăt la altul. În jurul orei 12 am găsit vreo trei muncitori de la SDM la intersecţia cu strada Alexandru Rogojan, în zona dinspre Calea Urseni. Mai încolo era o echipă de la Aquatim, iar alţi câţiva oameni de la SDM lucrau la racordul cu o stradă perpendiculară. De la şeful de şantier am aflat că acolo va „ieşi” bulevardul Sudului, când va fi prelungită această arteră. Nu se ştie când, pentru că ar urma să treacă peste nişte proprietăţi private. Acelaşi şef de şantier ne-a mărturisit că sunt mai multe probleme şi ne-a spus că până de… 1 decembrie mai e mult de lucru şi poate că până în august se va termina cu şantierul pe o primă porţiune, până la Calea Martirilor.

Am găsit utilaje abandonate, grămezi de pământ şi pietriş, porţiuni de drum unde s-a scos pământul şi n-a mai intervenit nimeni… Am dat peste “celebrul” stâlp de curent plantat în mijlocul drumului lângă Hotel Arizona, iar înainte de ajunge acolo am văzut şi un gard care vine până în drum, pe locul unde ar trebui să se amenajeze… trotuarul.

Pe o străduţă lăturalnică, un om de la SDM se odihnea la volanul unui camion. Am zărit şi fazani pe şantier şi chiar un cal legat de un stâlp, care se bucura de spaţiul verde de pe marginea drumului…

Pe măsură ce am înaintat pe stradă, spre Calea Martirilor şi după, n-am mai găsit pe nimeni o lungă bucată de drum. Pe nimeni care să lucreze pe Musicescu… Am întâlnit doar şoferi şi biciclişti care se chinuiau să răzbească printre hârtoape, multe gropi, boscheţi şi gunoaie. La intersecţia cu strada Drubeta am constatat că… pe acolo au trecut câţiva muncitori. Pe Drubeta s-a decopertat o porţiune din carosabil, care a fost lăsată aşa parcă pentru a le testa capacităţile de reacţie ale şoferilor…

Câţiva muncitori aflaţi în pauză de masă, de la Dinu Instal de această dată, am mai întâlnit, pe Musicescu, după intersecţia cu strada Emile Zola.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara ne-au spus că lucrările au reînceput pe strada Gavril Musicescu de aproximativ două săptămâni, după ce au fost sistate pe perioada iernii, şi că nu se pot face prea multe pentru că trebuie să intervină cei de la E.On Gaz, pentru ca strada reabilitată să nu fie apoi spartă din nou.

Viceprimarul Dan Diaconu recunoaşte că pe acest şantier sunt probleme.

„Pe Musicescu s-a asfaltat cu straturi de binder zona dintre strada Tosca şi Mihail Sadoveanu. În mod normal ar trebui să fie gata în vară, o să vedem… Nu sunt în grafic în momentul de faţă şi e posibil să mai apară o problemă pe care va trebui să o discutăm cu E.On, care nu a reuşit încă să-şi facă lucrările de reabilitare la conducta de gaz, ele sunt în proiectare acum. Va trebui să avem o discuţie de conciliere săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare…”, a declarat Diaconu.

Strada Musicescu trebuie reabilitată pe o lungime de aproximativ 4 kilometri, de la Calea Urseni până la strada Hebe. Trebuie refăcută complet partea carosabilă – la final ar trebuit să fie asfalt de la un capăt la altul pe strada Gavril Musicescu, potrivit oficialilor primăriei, trebuie amenajate sau reamenjate trotuarele pe ambele părţi ale străzii şi trebuie să fie realizate piste pentru biciclişti.

Primarul Nicolae Robu estima optimist, anul trecut, că va putea inaugura această stradă în vară anului 2014, înainte de termen, pentru că lucrarea ar trebui să se finalizeze în mod normal în această toamnă, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

„O inaugurăm pe porţiuni, de îndată ce le dăm în folosinţă. Eu cred că abia înainte de a pleca în vacanţa de vară, în 2014, vom putea avea în totalitate asfaltată strada Musicescu, cu trotuarele amenajate, cu tot ce este în jur”, declara Robu în toamna anului trecut.

Valoarea lucrării este de aproape 7,7 milioane lei, ceea ce înseamnă aproximativ 1,7 milioane de euro. Strada este reabilitată cu bani de la bugetul local.

Articole pe aceeași temă: 

Strada Musicescu intra in sfarsit in reabilitare

Cum lucreaza muncitorii de la SDM pe Musicescu: vin o zi si nu-i mai vezi… doua saptamani

Strada Musicescu va fi inaugurata pe tronsoane2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor