Deveniti specialisti in protectia mediului si manageri de proiect cu ajutorul cursurilor organizate de CCIAT

De Marcel Hoster
Deveniti specialisti in protectia mediului si manageri de proiect cu ajutorul cursurilor organizate de CCIAT
© foto: arhiva
Două noi cursuri de pregătire sun prevăzute pentru luna septembrie la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Domeniile vizate de acestea sunt Responsabil de mediu și Manager de Proiect.

Primul dintre cursuri este cel pentru „Responsabil de Mediu”. Activitatea desfășurată de responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de măsuri pentru rezolvarea problemelor de mediu, îmbunătățirea performanțelor de mediu ale organizației. Tematica se referă la: instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deșeurilor din cadrul firmei, astfel încât să se asigure îndeplinirea obligațiilor legale în domeniul gestionării deșeurilor; Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului; Aplicarea procedurilor de calitate; Gestionarea cerințelor legale de mediu; Elaborarea programului de management de mediu; Monitorizarea factorilor de mediu; Realizarea auditului intern; Supravegherea activității pentru prevenirea efectelor provocate de situațiile de urgență; Raportarea activității de mediu; Elaborarea documentației sistemului de management de mediu.

Cursul se adresează tuturor celor interesați să gestioneze procese de mediu și agenților economici care generează deșeuri. Perioada de desfășurare este 10 – 19 septembrie 2018.

Cel de-al doilea curs este pentru „Manager Proiect”. Acesta se adresează persoanelor cu studii superioare și acoperă tematica necesară pentru ocuparea unui post de Manager de Proiect, indiferent de tipul proiectului sau locul de muncă al persoanei nominalizate să îndeplinească această funcție. Cursul își propune să pregătească specialiști pentru a coordona realizarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană, adresându-se, totodată, și tuturor celor care doresc să-și dezvolte abilități practice, utile pentru rezolvarea problemelor specifice managementului proiectelor.

Cursul se adresează tuturor celor care doresc să acumuleze cunoștințe și abilități în domeniul managementului de proiect. În special, trainingul se va axa pe conceperea și implementarea proiectelor finanțate atât din domeniul public cât și din cel privat. Cursul va trata modalitățile de redactare a unui proiect și tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor. Perioada de desfășurare este 17 septembrie – 2 octombrie 2018.

Membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere. Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor autorizate de către Autoritatea Națională pentru Calificări, împreună cu suplimentele descriptive în care se menționează competențele dobândite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piața muncii din România, conform OG nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobândi recunoaștere internațională.

Informații și înscrieri: Direcția Formare și Perfecționare Profesională a CCIA Timiș, Centrul Regional de Afaceri, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, persoana de contact: Ana Maria Luca, consultant cameral, tel. 0256 219 173 , 0724604132, e-mail: amluca@cciat.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !