Decanul FEAA si prorectorul UVT, in cursa pentru functia de rector

De M.S.
Luni, profesorii care aspira la postul de rector al Universitatii de Vest din Timisoara isi pot depune candidatura
Luni, profesorii care aspira la postul de rector al Universitatii de Vest din Timisoara isi pot depune candidatura
Luni, profesorii care aspiră la postul de rector al Universităţii de Vest din Timişoara îşi pot depune candidatura. Până în prezent, doi profesori ne-au declarat că intenţionează să facă acest lucru, însă o spun cu jumătate de gură, de parcă le-ar fi frică de o contracampanie, care deja a început în cadrul universităţii, potrivit declaraţiei unuia dintre candidaţi.

Deşi mai sunt doar două zile până când profesorii pot începe să îşi depune candidatura pentru funcţia de rector, declaraţiile oficiale ale acestora încă lasă urmă de îndoială. „Până luni mai este, mă mai pot gândi. Probabil că o să îmi depun candidatura”, ne-a declarat prorectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Vasile Ostafe. Tot acesta ne-a declarat, însă fără a preciza nume, ca în universitate unii posibili candidaţi au început deja să facă o contracampanie. “Deviza ar putea fi aşa ca la Caţavencu: votanţii mei sunt mai deştepţi ca ai lor. Cred că nu se vor lăsa influenţaţi, păcaliţi, pentru că deja unii dintre contracandidaţi au începu să facă contrareclamă, deşi încă nu am anunţat că vreau să candidez. Sper că votanţii mei vor fi mai deştepţi ca ai lor” a mai precizat Vasile Ostafe.

Un alt profesor care ne-a spus că se gândeşte serios să îşi depună candidatura este decanul Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor, Marilen Pirtea, însă din declaraţia oficială a acestui şi el a lasăt o urmă de îndoială. „Ce pot sa vă spun este că am un grup mare de susţinători din toate facultăţile. Rămâne la latitudinea mea, să vedem în următoarele zile care va fi dorinţa oamenilor pentru că această candidatură nu o consider ca un premiu sau ca o răsplată, ci pur şi simplu ca o angajare pe patru ani de zile pentru a face tot ce se poate pentru a duce universitatea acolo unde e locul, în elita academică din România. Nu am zis zis că nu îmi depun candidatura. Mă gândesc serios la acest aspect. Momentan sunt plecat două zile, mâine ajung în Timişoara, o să reiau dicuţiile cu colegii şi o să decidem ce e mai bine pentru universitate”, ne-a declarat Marilen Pirtea, decanul FEEA.

Actualul rector al Universităţii de Vest din Timişoara mai poate candida pentru funcţia de rector, însă el a precizat că vom aflat dacă îşi va depune candidatura sau nu abia în zilele următoare, când vom afla şi restul numelor candidaţilor pentru postul de rector de la UVT.

La Universitatea de Vest din Timişoara depunerea candidaturii pentru postul de rector are loc în perioada 16-20 ianuarie. Alegerea rectorului va avea loc în data de 20 februarie, iar în ziua următoare vor fi afişate rezultatele. În data de 21 şi 22 se pot depune contestaţii, iar în data de 22 februarie, Senatul Universităţii va valida rezultatele. În cazul în care rectorul nu este ales din primul tur, în data de 24 februarie va avea loc o nouă rundă de alegeri.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !