Curățenia în Timișoara! Nicolae Robu: S-au făcut progrese, vom cumpăra peste 1.000 de coșuri stradale

De Roxana Deaconescu
36Comentarii
Curățenia în Timișoara! Nicolae Robu: S-au făcut progrese, vom cumpăra peste 1.000 de coșuri stradale
© Tion: Curățenia în Timișoara! Nicolae Robu: S-au făcut progrese, vom cumpăra peste 1.000 de coșuri stradale
E mult mai curată Timișoara decât în decembrie 2018, spune primarul Nicolae Robu. Cel puțin în zona centrală, unde muncitorii noii firme de salubritate a orașului intervin încă de la începutul lunii aprilie. În alte zone, însă, coșurile de gunoi de pe trotuare dau pe dinafară, ne sesizează cititorii tion.ro. Iar curățenia de primăvară anunțată de Nicolae Robu nu a fost promovată de primărie. Motivul? Nu era timp!

Primarul este mulțumit de cum a progresat curățenia stradală în Timișoara și anunță că Brantner, noua firmă de salubritate a orașului, va cumpăra între 1.000 și 2.000 de coșuri stradale.

„S-au făcut progrese uriașe în privința curățeniei, nu se poate face comparație între situația de acum și cea din luna decembrie, dar încă e mult de lucru. Nici operatorul nostru de salubritate, Brantner, încă nu și-a intrat din plin, și-a început activitatea, dar nu cu toate forțele, pentru că încă mai la dispoziție câteva săptămâni să își înceapă activitatea. Avem o mulțime de coșuri de gunoi distruse de tot felul de demenți care au bucurie în a da cu picioarele, în a produce stricăciuni, noi nu le putem cumpăra, va trebui operatorul de salubritate să le cumpere, conform contractului, am dat modelul, s-a stabilit că, nu mai știu, 1.000 – 2.000, un număr foarte mare de coșuri vor fi cumpărate și montate în oraș, pe de o parte acolo unde nici nu am avut, pe de altă parte acolo unde am avut și s-au distrus. Deci, continuăm preocupările pentru a face ca orașul nostru să fie un oraș model de oraș curat, dar mai avem mult până acolo, suntem conștienți”, a explicat Nicolae Robu.

Pe de altă parte, cititorii noștri ne sesizează că în cartiere coșurile de gunoi dau pe dinafară. Victor Adrian a fotografiat mai multe coșuri arhipline în zona Gh. Lazăr, Dacia, Bd. Cetății.

Cât despre campania curățenie începută și nepromovată de primărie, edilul-șef spune că nu a vrut să-i îndemne pe timișoreni să scoată gunoaiele pe străzi, ca să nu se umple iar orașul de rampe clandestine de deșeuri. Este mulțumit însă de cum s-a desfășurat până acum campania începută în 16 aprilie.

„S-a desfășurat destul de bine, dar trebuie să avem în vedere și condițiile meteo, pentru că a plouat aproape în fiecare zi. Evident că nu se pot întâmpla lucrurile la fel când ploua ca și când este vreme bună. Sunt progrese foarte mari făcute, sunt lucruri foarte multe încă de făcut și noi trebuie să plecăm de la această radiografiere corectă a realității. Eu văd în multe locuri mormane de crengi. Ce rău mai mic constat decât constatam altădată: am văzut că tot mai multă lume nu mai scoate mizeria pe acele rampe clandestine pur și simplu, ci o scoate în niște saci negri din plastic. Nu e permis să o scoți și altfel. Nu am îndemnat oamenii să scoată gunoaie, le-am spus să nu mai scoată după ce trec mașinile”, a precizat primarul.

Întrebat de ce nu a fost promovată campania de primărie și de ce nu s-a luat legătura cu asociațiile de proprietari

Nu era timp, pentru că ne prind sărbătorile de Paști. Dar mizeria asta nu cade din cer, este cauzată de niște cetățeni. Și atunci nu este normal ca cetățenii civilizați, cei mulți, să participe alături de autorități și să-i punem la punct o dată pe cei ce nu vor să înțeleagă că trebuie să fie civilizați.

Articole pe aceeași temă:

Robu, în continuare nemulțumit de mizeria de pe străzi. Îi scoate din nou la măturat pe angajații firmelor din subordine

Brantner a început curățenia stradală în Timișoara. Deocamdată doar în centru36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor