Cum combinam fructele, ce ar fi bine sa stim despre ele?

De Lavinia Ceuta
Cum combinam fructele, ce ar fi bine sa stim despre ele?
© TION - Cum combinăm fructele, ce ar fi bine să știm despre ele?
Dacă mă întrebați: „cum arată o masă perfecta, atât din punct de vedere nutrițional, cât și gustativ?”, am să vă spun că, o masă din fructe cu un pumn de nuci, este alegerea ideală! Creierul funcționează numai cu glucoză, fructele înseamnă mai ales glucoză în corp, iar digestia, absorbția și asimilarea necesită o infimă energie față de cea cheltuită pentru descompunerea altor alimente.


Stomacul să fie gol înainte de consumul de fructe, singura regulă de care ar fi bine să ținem cont, spre a beneficia de toate cele spuse!

Studiile arată că, „ceea ce mănânci la o masă afectează ceea ce vei mânca la masa următoare”. La două grupuri studiate, dintre care unul a primit fructe, iar celălalt alimente dulci pe baza de zahăr, s-a constatat că, grupul prim a dorit să mănânce în medie cu 479 calorii mai puțin decât grupul care mâncase zahăr.

Fructele hidratează, curăță, nu îngreunează sau stazează corpul!

Sunt alcătuite din celuloză si clasificate ca și glucide, deoarece conțin “zahăr” sub forma fructozei și zaharozei. Acestea se transformă în glicogen si reprezintă sursa de energie disponibilă rapid, folosită de organism ca un combustibil – combustibilul sistemului nervos, în primul rând!-, pentru o bună funcționare si desfășurare a proceselor fiziologice. Cantitatea de zahăr din fructe nu este mare și, în plus, este eliberată treptat datorită fibrelor pe care le conțin acestea.

Amintiți-vă mereu să consumați fructele cu tot cu coajă!

 Important de reținut și respectat este regula de a nu combina fructele cu nimic altceva, ele reprezintă o masă separată și se servesc întotdeauna pe stomacul gol;
 Obiceiul de a mânca fructe la sfârșitul mesei este nesănătos;
 Când sunt combinate cu alte alimente, fructele perturbă digestia și își pierd astfel majoritatea vitaminelor;
 Combinate cu alte alimente, fructele vor rămâne prizoniere în stomac, unde vor fermenta, perturbând întreaga digestie;
 Puteți să le mâncați dimineața sau seara, sunt ideale ca și mic dejun! Celor care suferă de insomnie le recomand să nu consume fructe bogate în vitamina C la culcare, aceasta având un efect de stimulare.
 Se recomandă consumarea fructului împreună cu coaja, în care se află cea mai mare cantitate de celuloză și ajută tranzitul intestinal. În plus, așa cum am mai spus, coaja fructelor limitează puterea lor glicemica.

Să vă bucurați de fructe, de culoarea, savoarea și puterea lor de sănătate asupra organismelor noastre!

Puteţi citi mai multe articole pe această temă aici.