Control in taberele scolare din Timis: Niciunul dintre cele doua centre de vacanta nu are cabinet medical

De Adrian Panduru
1Comentariu
Control in taberele scolare din Timis: Niciunul dintre cele doua centre de vacanta nu are cabinet medical
© Foto: arhiva
Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș au fost în control în cele două tabere școlare care mai funcționează în cel mai vestic județ al țării, sub umbrela Direcției Județene pentru Sport și Tineret. În urma controlului, inspectorii au descoperit că niciunul dintre aceste centre de vacanță nu are cabinet medical.

Centrul de vacanță din localitatea Chevereșu Mare are capacitatea autorizată de 45 de locuri/serie, în două bungalouri şi într-un pavilion comun cu clubul centrului. Zona administrativă (sală de mese, bucătărie şi spații de depozitare) este asigurată într-o clădire separată, având realizate circuitele necesare acestei activitați.

„În urma controlului s-a constatat că sunt respectate prevederile legislative în vigoare cu excepția faptului că nu este asigurat în întregime perimetrul de protecție a taberei și nu dispune de cabinet medical”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Centrul de vacanță din localitatea Poieni Strâmbu dispune de o capacitate de cazare de 57 de locuri într-o clădire şi la mansarda celei de-a doua. La parterul acesteia sunt amenajate blocul alimentar, magazii, sala de mese, grupuri sanitare, cabine de duş. Spaţiile de cazare sunt dotate cu paturi corespunzătoare vârstei, în unele dormitoare fiind montate paturi suprapuse. Pentru igiena individuală sunt amenajate cabine de duş asigurate cu apă caldă de la boilere şi rece din foraje proprii.

„În urma controlului s-a constatat că nu dispune de cabinet medical”, au transmis cei de la DSP Timiș.

Inspectorii de la DSP Timiș au cerut remedierea deficiențelor în ceea ce privește lipsa cabinetelor medicale.

În timpul controalelor s-a urmărit și verificarea instalațiilor sanitare, a spațiilor frig, a blocului alimentar, a spațiilor de depozitare rufe murdare și rufe curate, a deșeurilor, a spațiilor de cazare, de cazarmament, a spațiilor de joacă, iluminatul, ventilația, aproviozionarea cu apă potabilă rece și caldă, dotarea cu materiale de curățenie și dezinfecție.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor