Conducatori ai bisericii din Timis, propusi pentru titlul de Cetatean de Onoare al judetului

De Adrian Panduru
7Comentarii
Conducatori ai bisericii din Timis, propusi pentru titlul de Cetatean de Onoare al judetului
© Tion: Conducatori ai bisericii din Timis, propusi pentru titlul de Cetatean de Onoare al judetului
Episcopul greco-catolic Alexandru Mesian este propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Județul Timiș. Proiectul de hotărâre se află pe masa consilierilor județeni și va fi supus dezbaterii la ședința din 31 mai. Propuși pentru același titlu sunt și ÎPSS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului și ÎPSS Nicolae Corneanu, fostul mitropolit al Banatului (titlu care va fi conferit post-mortem, deoarece înaltul ierarh a trecut la cele veșnice).

Dacă despre titlurile propuse pentru cei doi ierarhi din urmă s-a discutat în precedenta ședință a Consiliului Județean Timiș, acum apare o nouă propunere, cea a lui Alexandru Mesian.

Propunerea de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Județului Timiș lui P.S Alexandru Mesian, episcop eparhial al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj, se face având în vedere implicarea activă a acestuia, „începând cu data de 5 mai 1996 , dată la care a avut loc întronizarea ca Episcop diecezan la Lugoj, la dezvoltarea județului Timiș, prin diferite acțiuni sociale și caritabile, exercitând un rol activ în dezvoltarea comunității catolice și a întregii spiritualități românești” – conform raportului proiectului de hotărâre.

Fostul mitropolit al Banatului Nicolae Corneanu a trecut la cele veșnice la 28 septembrie 2014 și a fost înmormântat în cripta de sub altarul Catedralei Mitropolitane, la data de 1 octombrie a aceluiași an. Titlul de Cetățean de Onoare al Județului Timiș se va acorda, conform expunerii de motive, „în scopul asigurării continuității tradiției Consiliului Județean Timiș de a promova marii oameni de cultură ai județului, în scopul recunoașterii oficiale a întregii activități editoriale, culturale și sociale, precum și aportul adus dezvoltării spiritualității românești”.

Pentru a primi titlul de Cetățean de Onoare al Timișului este propus și actualul mitropolit al Banatului Ioan Selejan. La 16 decembrie 2014, IPS Ioan a fost ales de către Sfântul Sinod în slujirea de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului. La 28 decembrie 2014 a fost întronizat ca Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului, în Catedrala Mitropolitană din Timişoara, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și mai mulți membri ai Sfântului Sinod.

Articole pe aceeași temă:

Mitropolitul Banatului, propus pentru titlul de Cetatean de Onoare al Timisului. Fostul mitropolit, decorat post-mortem7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor