Concurenta depaseste oferta la Universitatea Politehnica, dar numai la locurile bugetate

De Marcel Hoster
Concurenta depaseste oferta la Universitatea Politehnica, dar numai la locurile bugetate
© TION: Concurenta depaseste oferta la Universitatea Politehnica, dar numai la locurile bugetate
Vremurile în care tinerii se luptau din greu pentru un loc de student au dispărut. Deși la unele facultăți concurența rămâne ridicată, per total, nu mai e deloc la fel de mare. La fel este și situația la Universitatea Politehnica Timișoara, unde numărul cererilor este similar celui de anul trecut.

Rezultatele preliminarii arată că pe cele 2.200 de locuri bugetate și 1.143 de locuri cu taxă s-au înscris peste 3.500 de candidați. Sesiunea de confirmări va începe miercuri, 27 iulie.

La Facultatea de Automatică și Calculatoare (domeniile Calculatoare și Tehnologia Informaţiei și Ingineria Sistemelor, 380 de locuri bugetate și 275 cu taxă ), respectiv Facultatea de Electronică și Telecomunicații (domeniul Inginerie Electronică și Telecomunicaţii, 284 de locuri bugetate și 136 cu taxă) s-au înscris 1015 candidați care doresc să ocupe unul dintre cele 664 de locuri bugetate disponibile pentru domeniile menționate anterior.

La specializarea Arhitectură (Facultatea de Arhitectură și Urbanism, respectiv Mobilier și amenajări interioare), pentru 63 de locuri bugetate și 42 cu taxă concurează 165 de candidați.

Cea mai mare concurență este înregistrată la specializarea Informatică din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, unde există 477 de înscriși pe 50 de locuri bugetate, plus 50 cu taxă. Programul de studii are durata de 3 ani, iar admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

“Scăderea numărului de absolvenţi cu diplomă de bacalaureat nu ne-a afectat, obiectivul nostru a fost atins şi în acest an. Am convingerea că alegerea viitorilor noştri studenţi a avut în vedere faptul că Universitatea Politehnica Timişoara este una dintre cele mai renumite universităţi tehnice din vestul şi sud-vestul României. De asemenea, în rândul tinerilor, se cunosc preocupările noastre privitoare la pregătirea continuă deoarece îi recompensăm cu burse pentru performanţă celor care se fac remarcaţi în activităţi de cercetare, culturale sau sportive. “, a declarat rectorul UPT, Viorel-Aurel Şerban.

În topul preferințelor candidaților se află și următoarele domenii: Calculatoare şi tehnologia informaţiilor –541 de înscriși pe 130 de locuri bugetate; Ştiinţe ale Comunicării -134 de înscriși pe 50 de locuri bugetate; Inginerie geodezică– 73 de înscriși pe 30 de locuri bugetate; Inginerie electrică – 212 de înscriși pe 94 de locuri bugetate, Mecatronică şi robotică – 198 de înscriși pe 90 de locuri bugetate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor