Compania de Drumuri se pregateste din timp pentru sezonul de iarna. Contractele se vor semna pe patru ani

De Marcel Hoster
Compania de Drumuri se pregateste din timp pentru sezonul de iarna. Contractele se vor semna pe patru ani
© TION: Compania de Drumuri se pregateste din timp pentru sezonul de iarna. Contractele se vor semna pe patru ani (foto: arhiva)
Obişnuiţi să ne prindă iarna total nepregătiţi, fără a avea firme care să se ocupe de deszăpezire şi întreţinerea drumurilor, din viitorul sezon vom avea contracte ferme în acest domeniu, ne garantează cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Deocamdată au fost întocmite documentaţiile pentru lansarea licitaţiilor, iar marea diferenţă faţă de anii trecuţi este că în perioada viitoare contractele se vor semna pe patru ani.


Contracte ferme, pe durată de patru ani, asta îşi doreşte CNADNR pentru viitoarele sezoane de deszăpezire şi întreţinere de drumuri. Compania a anunţat că la începutul acestei luni a finalizat Documentațiile de Atribuire și a inițiat lansarea procedurilor de achiziție publică prin transmiterea acestora la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, în vederea validării și publicării anunțurilor de participare pentru întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă, asigurarea materialelor necesare deszăpezirii, dar şi pentru efectuarea de marcaje rutiere.

Marea diferenţă faţă de sezoanele precedente este că vor fi semnate înţelegeri valabile pe timp de patru ani, special pentru a nu se mai ajunge în situaţii neplăcute când la începutul sezonului rece nu existau firme care să se ocupe de curăţirea drumurilor. Până acum contractele se încheiau pe sezon și nu se organiza licitație pentru atribuirea acestora. De data aceasta, procedura de atribuire a fost demarată cu mult timp înainte de debutul sezonului rece. Măsura se aplică şi pentru Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

„Decizia de a promova Acordurile Cadru pe patru ani în urma unei proceduri de licitație publică a fost determinată de procesul de transparentizare promovat de către Companie. Am demarat aceste proceduri pentru deszăpezire încă din luna mai, astfel încât, atunci când va veni sezonul rece să fim pregătiți realmente pentru activitatea de întreținere curentă pe timp de iarnă. Am optat pentru această procedură, astfel încât la iarnă să nu mai fim nevoiți să încheiem contracte prin negociere directă. De asemenea, vreau ca firmele contractante să fie pregătite, să aibă utilaje performante, dar și personal calificat, iar prețurile să fie cele mai avantajoase pentru Companie. De asemenea, tot în această perioadă, în aceeași idee, am demarat și procedurile pentru marcaje rutiere, indicatoare și material antiderapant”, a declarat Cătălin Homor, Director General al CNADNR.

Pe lângă deszpezire, se pregătesc licitaţii şi pentru lucrări de „marcaje rutiere prefabricate și covoare antiderapante” pentru rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale; lucrări de „marcaje rutiere executate în strat subțire” pentru rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale; lucrări de „marcaje rutiere executate în strat gros – produse plastice aplicate la rece” pentru rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale; furnizare sare pentru deszăpezire; furnizare produs ecologic pentru deszăpezire; furnizare clorură de calciu pentru deszăpezire.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor