CJ Timis a facut curatenie in agenda culturala – se finanteaza 2.000 de proiecte in loc de 5.000

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
CJ Timis a facut curatenie in agenda culturala – se finanteaza 2.000 de proiecte in loc de 5.000
© TION - Calin Dobra
Consiliul Judeţean Timiş a pornit de ceva timp acţiunea de curăţire a agendei culturale a judeţului. Pe ea se regăseau tot felul de acţiuni lipsite de consistenţă, susține vicepreședintele CJT, gen Iepuraşul Vesel. Acum, acestea au fost reanalizate, iar, la final, au mai rămas aproximativ 2.000 de proiecte.

S-a aprobat suma de 3.500.000 lei pentru agendă.

„Am pornit de anul trecut cu o campanie de a susţinere a proiectelor de impact şi de valoare pentru judeţul Timiş, de la aproximativ 5.000 de proiecte finanţate până nu demult, pe 2014 finanţăm aproape 2.000 de proiecte. S-a ajuns la o reducere foarte mare a numărului de proiecte datorită faptului că nu erau proiecte de consistenţă, erau gen Iepuraşul Vesel şi altele”, spune vicepreşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Agenda culturală e împărţită pe şapte capitole – manifestări culturale realizate de instituţiile de cultură din subordinea consiliului judeţean şi alte instituţii de cultură profesioniste din județul Timiş, manifestări culturale realizate de consiliile locale, în colaborare cu CJ Timiş, colaborarea cu comunităţi româneşti din alte ţări, parteneriate cu alte regiuni, colaborarea cu minorităţile naţionale din judeţul Timiş, manifestări culturale realizate de organizaţii neguvernamentale şi alte instituţii în colaborare cu CJ Timiş, manifestări culturale realizate în colaborare cu învăţământul preuniversitar şi universitar (aici erau peste 2.000 şi s-a ajuns la 500), manifestări sportive realizate de consiliile locale, ONG-uri şi alte instituţii şi asociaţii sportive în colaborare cu CJ Timiş şi manifestări culturale realizate sub egida judeţul Timiş – spaţiu cultural european – Timişoara – Capitală Culturală Europeană – 24 de acţiuni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !