Chiar si fara aviz de legalitate, CJ Timis a dat 200.000 lei pentru Timisoara – Capitala Culturala

De Adrian Panduru
1Comentariu
Chiar si fara aviz de legalitate, CJ Timis a dat 200.000 lei pentru Timisoara – Capitala Culturala
© Tion: Chiar si fara aviz de legalitate, CJ Timis a dat 200.000 lei pentru Timisoara – Capitala Culturala
Consilierii județeni din Timiș s-au împotmolit atunci când au vrut să voteze cotizația administrației județene la proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană. S-a propus acordarea sumei de 200.000 de lei ca și contribuție a administrației județene la acest proiect, dar secretarul instituției nu a dat un aviz de legalitate în acest sens. A urmat o pauză de consultări…

A fost propusă practic mărirea sumei pe care CJ Timiș o va aloca Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană de la 112.000 de lei la 200.000 de lei pe an. Viza secretarului Dănuț Ardelean nu a apărut pe proiect pentru că acum ceva timp Curtea de Conturi a „înfierat” finanțarea administrațiilor locale și județene către sport și cultură. S-a pus problema solicitării unui punct de vedere Curții de Conturi, dar, după consultări, consilierii județeni și-au asumat proiectul și l-au aprobat chiar și fără viza secretarului instituției, cu 31 de voturi „pentru” și cinci abțineri.

„Să ne asumăm dacă se pierde dosarul sau să nu ne arogăm dreptul dacă îl câștigă Timișoara. Este un dosar care trebuie depus la timp, în luna septembrie Ne cramponăm foarte tare pe 200.000 de lei pentru capitală culturală. În data de 12 august se depune dosarul, în luna septembrie vine comisia de la București. Un capitol se referă la sprijinul autorităților locale. Există riscul ca această comisie să pună întrebarea de ce consiliul județean nu a mai finanțat și există posibilitatea unei depunctări pe dosarul din septembrie. În luna octombrie se va primi OK-ul sau nu pentru Timișoara – Capitală Culturală Europeană”, a spus consilierul județean Adrian Negoiță.

Banii sunt necesari pentru luna septembrie, când vor fi costuri mari vizavi de comisia de la București, de informare.

„Nu cred că amânarea pe o lună rezolvă problemele. Nu cred că va oferi Curtea de Conturi mai mult decât ceea ce a oferit până acum ca punct de vedere legat de finanțările pentru sport și cultură. Eu, ca și consilier județean, voi vota inclusiv fără viza secretarului pe acest proiect. E bine să arătăm susținere”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș Sorin Grindeanu.

În anul 2011, Consiliul Judeţean Timiş a participat la constituirea Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană”. În anul 2013, s-a aprobat majorarea cotizaţiei lunare la 1.000 lei faţă de 100 lei, cotizația devenind 12.000 de lei pe an. În anul 2015, în şedinţa Consiliului Judeţean Timiş din data de 28 ianuarie 2015, s-a propus suplimentarea cu suma de 100.000 de lei a cotizaţiei către Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană, propunere aprobată. Urmare acestui fapt s-a majorat cu 100.000 de lei cotizaţia anuală pentru Asociaţia „Timişoara – Capitală Culturală Europeană”, cuantumul cotizaţiei anuale a Consiliului Judeţean Timiş modificându-se de la 12.000 lei la 112.000 lei.

În cadrul Adunării Generale a membrilor Asociației “Timișoara – Capitală Culturală Europeană” din 6 martie 2016, Consiliul Județean Timiș, reprezentat prin Adrian Negoiță, a propus mărirea cotizației la 200.000 lei pe an.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor