Cercetatorii timisoreni sunt rasplatiti pentru munca lor

De M. Hoster
2Comentarii
Cercetatorii timisoreni sunt rasplatiti pentru munca lor
© TION: Cercetatorii timisoreni sunt rasplatiti pentru munca lor
După ce au avut realizări deosebite în activitate, patru cercetători timişoreni de la Universitatea Politehnica au fost premiaţi de instituţia de învăţământ superior. Asemenea fonduri sunt disponibile şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole.


Premiaţi de Academia Română, doi profesori timişoreni au fost răsplătiţi şi de Universitatea Politehnica Timişoara, acolo unde activează. Reprezentanții instituției de învățământ superior au decis să-i recompenseze financiar pe Dan Dubină și Viorel Ungureanu, de la Facultatea de Construcții, care au primit premiul „Anghel Saligny”, Daniel Hădărugă și Geza Bandur, de la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, care au primit premiul „Costin D. Nenițescu” din partea Academiei Române pentru realizarea unor lucrări deosebite în colaborare cu alți cercetători.

Premiile oferite de UPT sunt pentru „pentru rezultate științifice excepționale”. Conducerea Universității Politehnica din Timișoara a oferit un grant de 1.500 de euro pentru fiecare premiu obținut de profesorii premiaţi.

Nici Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara (USAMVBT) nu a uitat de sprijinul acordat cercetării. Tinerii specialişti de aici au șansa să câștige 20.000 de lei. Ei trebuie să propună un proiect de cercetare inedit, care mai apoi va fi analizat de reprezentanții instituției de învățământ superior.

„USAMVBT prin această competiție urmărește susținerea cercetării științifice, pentru stimularea activității tinerilor cercetători, asistenți și șefi de lucrări, a căror vârstă este de maxim 35 de ani la data depunerii aplicației, titulari în USAMVBT, în vederea obținerii de rezultate competitive pe plan național și internațional și cu potențial de transfer tehnologic”, au anunţat cei de la universitate.

Bugetul alocat pentru fiecare proiect este de maxim 20.000 de lei, iar durata proiectului de cercetare este de 24 de luni.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor