Cele mai interesante muzee gratuite din Europa

De T. Ex.
Reactualizat la:
Cele mai interesante muzee gratuite din Europa
O excursie prin Europa poate fi costisitoare mai ales atunci când pe itinerarul tău se află cele mai importante capitale de pe bătrânul continent, așa că orice economie este întotdeauna binevenită. Orașe mari precum Londra, Edinburgh, Copenhaga sau Florența sunt pline de muzee importante și cunoscute la nivel mondial, dar este mai puțin cunoscut faptul că multe dintre ele oferă vizitatorilor acces liber.


Cele mai multe muzee gratuite se găsesc în Marea Britanie

Capitala Marii Britanii se bucură de cele mai mari și interesante muzee din lume, iar o mare parte dintre ele sunt gratuite. În Londra, British Museum are intrarea liberă tot timpul anului și se laudă cu aproximativ 8 milioane de obiecte, printre care și Piatra din Rosetta, faimoasa stelă egipteană. Acest muzeu are una dintre cele mai ample colecții de istorie și cultură din lume. Un alt muzeu important din orașul de pe râul Tamisa este Tate Modern. Aici se află o amplă colecție de artă, pusă la dispoziție vizitatorilor tot pe gratis. Mai mult, chiar și Galeria Națională din faimosul Trafalgar Square are intrarea gratuită. Aici vei putea admira peste 2.300 de tablouri, printre care și „Floarea Soarelui” a lui Van Gogh sau autoportrete semnate de Rembrandt. Dacă nu te-ai plictisit de atâtea muzee atunci încearcă și Muzeul Băncii Angliei, Muzeul Istoriei Naturale, Muzeul Științei sau Muzeul Războiului Imperial, care și ele sunt gratuite.

_DSC0128

În Scoția vei găsi, de asemenea o serie de muzee interesante fără taxă la intrare. În Edinburgh, National Museum of Scotland își primește vizitatorii pe gratis și îi încântă cu exponate de toate felurile, de la tablouri la obiecte legate de tehnologie sau animale împăiate. Și în Glasgow există un astfel de muzeu – Kelvingrove Art Gallery and Museum, care este, și el, gratuit. Aici vei descoperi 22 de expoziții de artă, de armură sau de istorie naturală. Mai mult, în Glasgow se află o serie de muzee gratuite care fac parte din programul municipalității scoțiene de a face cultura mai accesibilă publicului. Nu ratați Galeria de Artă Modernă (GOMA), Colecția Burrell, Muzeul Riverside sau Muzeul de Artă și Viață Religioasă St. Mungo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acces liber în Paris

Capitala Franței are unul dintre cele mai cunoscut muzee la nivel mondial – Luvrul. Din păcate intrarea aici este cu plată, dar există și alte instituții pariziene mai mici, dar la fel de interesante și… gratuite. Cel mai cunoscut este Muzeul Bazilicii Scare Coeur. Deși nu trebuie să plătești la intrare, trebuie să urci toate treptele până la bazilică. Lăcașul de cult se află la 200 m deasupra nivelului mării, al doilea punct ca înălțime din Paris, după Turnul Eiffel. Și muzeul Catedralei Notre-Dame este gratuit publicului, iar o serie de muzee mai importante oferă gratuitate în anumite zile. Astfel, puteți vizita Luvrul și Muzeul d’Orsay, fără bani, în prima duminică a fiecărei luni.

Basilica Sacre Coeur (sacred Heart) Montmartre In Paris

Istoria daneză fără bani

În Copenhaga multe dintre muzeele principale sunt gratuite pentru toată lumea sau oferă reduceri importante, în funcție de categoriile de vârstă. Totuși, dacă ajungi în capitala daneză nu trebuie să ratezi Galeria Națională și Muzeul Rezistenței Daneze care sunt gratuite în fiecare zi. În plus, Muzeul Copenhaga are acces liber în fiecare zi de vineri, iar Ny Carlsberg Glyptotek oferă intrare liberă în fiecare duminică.

6119266-Museum_of_Danish_Resistance_Copenhagen

Renașterea italiană liberă pentru toată lumea

Italia se mândrește cu o bogată istorie și cultură, așa că muzee interesante sunt la fiecare pas, în orice oraș italian. Totuși, la intrarea fiecăreia va trebui să lăsați cel puțin câțiva euro. Dar, în două dintre orașele cu cea mai vastă istorie și cultură, Milano și Florența, o serie de muzee oferă acces liber. În Florența, capitala Renașterii, poți vizita Cenacolo del Ognissanti, Cenacolo di Andrea del Sarto, Cenacolo di Conservatorio și Cenacolo di Sant’Apollonia pentru a admira fresce din curentul artistic ce a pus acest oraș pe harta istoriei artelor – Renașterea. Mai mult, câteva vile ale marilor familii florentine, precum Medici Villa di Petraia, Medici Villa di Poggio a Caiano sau Villa Corsini di Castello sunt deschise publicului, tot pe gratis. După atâtea clădiri minunate și colecții de artă redutabile, o plimbare prin grădinile Vilei Medici di Castello, și ele gratuite, sunt exact ce îți trebuie pentru a te bucura de aerul florentin. În Milano, primul obiectiv pe care trebuie să-l vizitezi este muzeul Domului din Milano, care este, bineînțeles, gratuit. Mai apoi, nu trebuie să ratezi Galeria de Artă Modernă, Muzeul Novecento sau Muzeul de Artă Contemporană, adevărate temple ale artei italiene.

Duomo-di-Milano_Page_1

Muzee madrilene gratuite

Capitala Spaniei se laudă și ea cu muzee recunoscute la nivel internațional. În Madrid, muzee importante precum El Prado sau Museo Nacional Centro de Art Reina Sofia pot fi explorate gratuit în fiecare zi după ora 18:00, respectiv în fiecare luni seara și sâmbătă după-amiaza. Mai mult, pasionații de artă sau de numismatică pot vizita gratuit, oricând, Muzeul Public de Artă, Muzeul Cerralbo sau Museo Casa de la Moneda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Articole pe aceeași temă:

Descoperiti comorile celui mai faimos muzeu din lume – Luvru

Calcati pe granita dintre est si vest in districtul londonez Greenwich0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor