Cei de la UEFA se incurca in explicatii, Poli a prezentat documentul ce accepta compensarea efectuată de club

De M. Hoster
Cei de la UEFA se incurca in explicatii, Poli a prezentat documentul ce accepta compensarea efectuată de club
Vineri, UEFA a prezentat un comunicat oficial în care forul fotbalistic se lăuda cu victoria obţinută la Lausanne împortiva celor de la Poli Timişoara. În plus, reprezentanţii organizaţiei motivau decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv cu regula celor trei ani, conform căreia un club care face o divizare sau o inginerie financiară pentru a scăpa de datorii pentru obţinerea unei licenţe nu va mai putea juca trei ani în cupele europene. Problema e că UEFA acceptase deja măsura luată de Poli pentru compensarea unor datorii la buget.

FC Timişoara a prezentat oficial hârtiile prin care UEFA acceptă măsura efectuată de Poli pentru compensarea unor datorii la buget cu unele sume pe care una dintre firmele din grupul BKP trebuia să le recupereze de la Fisc în contul taxei pe valoarea adăugată. Organizaţia fotbalistică europeană ar fi acceptat această compensare şi faptul că operaţiunea nu vine în conflict cu „regula celor trei ani”.

„În concordanţă cu descrierea acestui caz de către FRF, noi concluzionăm că schimbarea structurii legale operată de către FC Timişoara SA nu este în conflict cu scopul principal al „regulei de 3 ani”, că FC Timişoara SA (aplicantul de licenţă) precum şi entitatea nou creată BKP & Faber SA sunt incluse în perimetrul de raportare asa cum este definit în ar. 46 al UEFA CL & FFP Regulations, informaţiile financiare în privinţa ambelor entităţi trebuie să fie furnizate şi evaluate de către licenţiator pentru scopul de a acorda licenţa clubului pentru a participa la competiţiile UEFA pentru sezonul 2011 – 2012”, se spune în adresa trimisă de UEFA pe adresca clubului timişorean.

În comunicatul oficial al UEFA nu se precizează absolut nimic despre dreptul celor de la Poli de a promova sau nu în Liga 1. Totuşi, e greu de înţeles cum după ce a acceptat operaţiunea financiară efectuată de Poli, cei de la UEFA se leagă acum de „regula celor 3 ani”, încercând să ofere o motivare pentru decizia TAS.

Vă reamintim că Nicola Traverso, şeful licenţierilor de la UEFA, a declarat în urmă cu o lună la Bucureşti că nelicenţiera clubului timişorean se referă doar la sezonul 2011- 2012”

La rândul său, Marian Iancu a declarat că nu există nicio referire în comunicat la imposibilitatea de a promova timp de trei ani. „Nu există nicio interdicţie cu privire la licenţiere, singurul lucru pe care l-au reţinut este că până la 31 martie nu s-a efectuat efectiv compensarea. Nu există nicio interdicţie legată de promovarea în prima ligă sau de participarea în cupele europen în sezonul viitor. În comunicat se spune că din cauza lipsei licenţei nu putem juca în prima ligă în sezonul 2011 – 2012. Nimic mai mult”.

Vedeţi ataşat documentul trimis de UEFA pe adresa celor de la Poli referitor la operaţiunea financiară efectuată şi traducerea acestuia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !