Ce sa nu consumam pe stomacul gol?

De Lavinia Bratu Ceuță
Ce sa nu consumam pe stomacul gol?
În primul rând, NU ȚIGARĂ, pe stomacul gol! Să începi ziua cu un atac asupra propriei stări de homeostazie internă este ca și cum ai vrea să-ți sabotezi singur sănătatea sau viața. Feriți-vă de acest obicei! Este suficient de rău fumatul în sine, măcar să nu o facem odată cu deschiderea ochilor, de dimineață!

Pentru a ne trezi, corpul mobilizează cortizon, hormonul ce ne ajută în această etapă de trezire. A bea CAFEA aduce o stare de inhibare pentru acesta, iar în timp pot apărea perturbări ale glandelor suprarenale. Cafeaua se consumă după ora 10-11, de preferat după masa de prânz, pentru a avea o stare mai prezentă între orele 15-18, când cei mai mulți dintre noi suferă de căderea de energie, atât de evidentă în randamentul personal și profesional.

ALCOOLUL și ȚIGĂRILE par a fi cel mai toxic mod de a începe o dimineață, sunt vicii care mai devreme sau mai tărziu vor declanșa disfuncții, depresii și blocaje evolutive în viață.

Specialiștii în nutriție spun că pe stomacul gol nu este recomandat să consumi alimente condimentate sau sosuri picante, deoarece îți pot afecta sănătatea. Chipsurile, sticksurile sau alunele nu sunt nici acestea o alegere bună, fiind foarte sărate și declanșatoare de pofte nesănătoase, continue pe întreaga zi.

APA, DA!!!, cu nimic altceva nu se începe ziua decât cu un pahar generos cu apă (ideal 600 ml, conform tratamentului japonez cu apă – o metodă de a ține multe boli departe!). Detoxifierea de peste noapte este complet înfăptuită odată cu evacuarea toxinelor, cum altfel dacă nu cu ajutorul apei?!?

Rămânem aproape cu bine, sănătate și mereu cu bucurie de viață!

Și… Fiți înțelepți și vrednici în alegerile pe care le faceți!

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.