Cât costă parcarea Timpark la Timișoara în 2020. Străinii parchează tot gratuit

De Roxana Deaconescu
27Comentarii
Cât costă parcarea Timpark la Timișoara în 2020. Străinii parchează tot gratuit
© Tion: Cât costă parcarea Timpark la Timișoara în 2020. Străinii parchează tot gratuit
Consilierii locali au aprobat, marți, tarifele de parcare în Timișoara pentru anul 2020. Au rămas la același nivel ca anul acesta, neschimbate de șase ani. Străinii pot parca în continuare gratuit, deși primarul Nicolae Robu spune că se poate achita Timpark-ul și cu cardul.

De șase ani, șoferii care parchează la Timișoara plătesc aceleași tarife pentru a-și lăsa mașinile pe locurile marcate în sistemul Timpark. Reprezentanții primăriei au propus consilierilor locali să nu scumpească parcarea la Timișoara, tarifele rămânând neschimbate încă din 2013.

„Drumuri Municipale Timișoara solicită promovarea unui proiect de hotărâre prin care să fie aprobate tarifele de parcare valabile pentru anul 2020, în sensul menținerii acelorași tarife ca și în anii precedenți, cu precizarea că se modifică numărul de zile de la 250 la 251, dat fiind că anul 2020 este an bisect. Arătăm că societatea Drumuri Municipale Timișoara, care a încorporat prin absorbție societatea Administrarea Domeniului Public SA, administrează sistemul Timpark de gestionare a parcărilor din municipiu. Aceasta a realizat mai multe investiții (locuri de parcare) din fondurile obținute din exploatarea sistemului Timpark în zonele date în concesiune”, se arată în hotărârea adoptată marți de aleșii locali.

Vă reamintim că în sistemul TimPark orașul este împărțit în trei zone tarifare: roșie (I), galbenă (II) și albastră (III). Mai există și zona verde (0), în care intră fostele parcări cu barieră din centrul orașului și alte două parcări de lângă Piața 700.

Pentru zona verde se va plăti tot 3 lei/oră prin vouchere și 0,75 euro/oră + TVA prin SMS, pentru zona roșie 1,5 lei/oră prin vouchere și 0,50 euro/oră prin SMS, pentru cea galbenă 1 leu/oră prin vouchere și 0,35 euro/oră prin SMS, în timp ce pentru zona albastră șoferii vor plăti 0,50 lei/oră prin vouchere și 0,25 euro/oră prin SMS. Cei care doresc să-și lase mașina pe un loc TimPark pe durata întregii zile și să plătească prin SMS vor achita 3 euro/zi + TVA.

Un abonament general în sistemul TimPark va costa 42,84 lei – lunar, 122,85 lei – trimestrial și 446,78 lei – anual, în vreme ce un abonament la purtător va costa 85,68 lei – lunar, 245,70 lei – trimestrial și 893,56 lei – anual. Un abonament de locatar este 51,23 lei – anual.

În 2020, șoferii vor scoate din buzunare, pentru un abonament în zona roșie 34,23 lei – lunar, 98,28 lei – trimestrial și 356,42 lei – anual; pentru zona galbenă, 27,93 lei – lunar, 80,01 lei – trimestrial și 291,16 lei – anual; iar pentru zona albastră: 21,42 lei – lunar, 61,74 lei – trimestrial și 223,39 lei – anual.

Menționăm că se adaugă câțiva bănuți doar în cazul abonamentelor anuale, tocmai pentru că SDM a cerut modificarea numărului de zile, anul 2020 fiind unul bisect.

Au gratuitate la parcare persoanele cu handicap, beneficiarii OG 105/1999, șoferii care conduc mașini electrice și beneficiarii OG 82/2006. Practic, beneficiază de gratuite și cei care conduc mașini cu numere străine, dar în hotărârea de consiliu nu scrie nimic de acest lucru.

Întrebat dacă străinii beneficiază în continuare de gratuitate, Robu a răspuns că…. „se poate plăti și cu cardul, este funcțională și plata cu cardul la ora actuală și există și acele vouchere care pot fi cumpărate, ele au existat în permanență, numai că prin SMS nu pot să plătească, deci e o diferențiere”.

Reprezentanții primăriei spun că gratuitatea pentru străini este trecută în regulamentul de parcare în regim Timpark.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor