Biserica Ortodoxa Romana se opune educatiei sexuale in scoli

De C.V.
15Comentarii
Biserica Ortodoxa Romana se opune educatiei sexuale in scoli
© foto: Pixabay
BOR nu consideră că numărul din ce în ce mai mare de nașteri în rândul adolescentelor este un efect al lipsei educației sexuale. Instituția susține informarea în școli a elevilor pe teme sexuale, însă, conform purtătorului de cuvânt al BOR, „nu trebuie să absolvim cursuri de kamasutra ca să fim oameni normali”.

BOR, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, și-a exprimat poziția fermă împotriva implementării unei materii numită „Educație Sexuală” în școli. Instituția consideră că ar trebui să fie o informare a elevilor, făcută de către profesorii de biologie sau de către diriginți. Mai mult, elevii ar trebui să fie informați cu precădere asupra pericolelor pe care le reprezintă sexul.

„Biserica Ortodoxă Română este de acord la nivelul unor ore de informare pe care le poate face profesorul de biologie sau dirigintele, în legătură cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care încep o viață sexuală pre timpuriu și dezordonată. De aici nu rezultă că în România, în școlile românești, este necesară o materie numită Educație Sexuală în curricula școlară, începând din clasele primare, unde avem copii inocenți total, până la clasele terminale. Sper că rămâne doar o ipoteză asta și o iluzie. Pentru că, repet, copilul are nevoie de educație cu majusculă și nu de educație sexuală intensivă. Nu trebuie să absolvim cursuri de kamasutra ca să fim oameni normali”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Biserica Ortodoxă Română consideră că insistarea pe educație sexuală în școli are un impact foarte mic asupra unor elemente negative precum nașterile în rândul adolescentelor. În asemenea cazuri, conform purtătorului de cuvânt, factorii determinanți sunt de natură socială.

„S-a spus că este necesară o intensă educație și o coerentă educație sexuală în școlile românești, din cauza existenței unui așa-zis fenomen: graviditatea și nașterile în rândul adolescentelor din România. În primul rând, nu este vorba despre un fenomen, este vorba de cazuri punctuale, probabil numeroase, care, însă, nu au în spate o cauză legată de absența educației sexuale în școală. E un sofism foarte ieftin să spui că o fată de etnie romă sau o fată abuzată sexual sau o fată care a abandonat școala, care trăiește fără părinții ei plecați în străinătate și care, bineînțeles, că intră într-o derivă morală au ajuns în situația nefericită de a fi gravide din cauza lipsei de educație sexuală”, a mai precizat Bănescu.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor