BAC 2016 Timis: Peste 60 la suta dintre liceenii care au sustinut examenul sunt experimentati la Limba Romana

De Adrian Panduru
BAC 2016 Timis: Peste 60 la suta dintre liceenii care au sustinut examenul sunt experimentati la Limba Romana
© TION: BAC 2016 Timis: Peste 60 la suta dintre liceenii care au sustinut examenul sunt experimentati la Limba Romana
Liceeni care au pus punct clasei a 12-a au dat deja prima probă a Bacalaureatului – cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba Română. În Timiș, peste 3.500 de candidați au dat prima probă a BAC-ului, iar peste 60 la sută dintre ei sunt „experimentați” la acest capitol.

Primul examen al Bacalaureatului s-a desfășurat în perioada 13 – 15 iunie. La proba de evaluare a competențelor la Limba Română s-au înscris 3.675 de candidați în Timiș, însă 81 au fost absenți. Dintre aceștia, 64,75% au obținut calificativul “experimentat”, 21,98% – “avansat” și 13,27% – “mediu”. Nu a fost niciun elev eliminat la această probă.

„Nu am avut niciun eliminat, proba s-a desfășurat în condiții normale. Rezultatele sunt mulțumitoare. Cred că sunt rezultate bune, faptul că nu au fost eliminați dovedește că elevii au înțeles ceea ce au de făcut și se comportă conform vârstei pe care o au”, a spus Mihaela Petrov, inspectorul școlar general adjunct de Timiș.

Între timp a mai avut loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în perioada 21 – 24 iunie urmează evaluarea competenţelor digitale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !