Avem jumatate dintre tramvaiele trimise la reabilitat. La primavara, Timisoara se umple de Armonii

De Roxana Deaconescu
31Comentarii
Avem jumatate dintre tramvaiele trimise la reabilitat. La primavara, Timisoara se umple de Armonii
© Foto: arhiva
Jumătate dintre tramvaiele second-hand ale RATT care trebuiau să fie trimise la reabilitat au fost modernizate deja și se află la Timișoara. Restul de 15 trebuie să ajungă în capitala Banatului până în luna aprilie a anului viitor, așa că la primăvară, cel târziu în vară, ar trebui ca străzile orașului să se umple de Armonii.

Primăria Timișoara și RATT au semnat încă din 2014 un acord cadru pe patru ani pentru modernizarea a maximum 30 de tramvaie, cu firmele Astra Vagoane Călători Arad și Electroputere VFU Paşcani. În trei ani au fost modernizate jumătate dintre garniturile pe șine trimise la reabilitat, iar acum primăria a semnat ultimul contract subsecvent, pentru opt tramvaie.

Ultimele opt garnituri second-hand care vor fi trimise la modernizat costă 17,3 milioane de lei, fără TVA, adică pentru reabilitarea unui singur tramvai primăria plătește 2,57 milioane de lei, cu tot cu TVA, mai precis puțin peste 560.000 de euro.

„Prețul convenit pentru îndeplinirea contractului, plătibil prestatorului de către achizitor, este de 17,3 milioane de lei (echivalentul a 8 tramvaie), la care se adaugă TVA. Prețul este ferm și nemodificabil pe perioada de valabilitate a contractului. Durata prezentului contract este de 6 luni, dar nu mai târziu de 16 aprilie 2018. Ordinul de începere va fi emis în regim de urgență de către prestator, pentru începerea serviciilor. Tramvaiele sunt puse la dispoziția prestatorului prin grija achizitorului conform graficului de prestare. Transportul tramvaielor de la achizitor la prestator va fi realizat de prestator fără costuri suplimentare în sarcina achizitorului”, se arată în contractul semnat în 24 octombrie de primarul Nicolae Robu și reprezentanții celor două firme care modernizează tramvaiele Timișoarei.

În prezent, pe străzile orașului ar trebui să circule 14 tramvaie Armonia, venite de mai mult timp în oraș. Cel cu nr. 15 a venit recent, așa că ar trebui să fie în teste. Încă se află în derulare contractul cu nr. 4, spune că cele opt garnituri trimise ar trebui să ajungă la Timișoara în luna aprilie a anului 2018, la fel ca și ultimul contract, semnat zilele trecute de reprezentanții primăriei.

„Contractul subsecvent din 30.03.2017, cel cu numărul patru, are ca obiectiv modernizarea a opt tramvaie, termenul de finalizare fiind aprilie 2018. Până în prezent a sosit un singur tramvai, urmând ca diferența să fie livrată până la data menționată”, a declarat, pentru tion.ro, Diana Pleșa, purtător de cuvânt RATT.

Contractul din 24 octombrie este al cincilea contract subsecvent la acordul cadru iscălit de primăria în luna aprilie a anului 2014. Un prim contract a însemnat trimiterea a două tramvaie la modernizat, pe al doilea au fost trimise cinci, pe al treilea contract au fost trimise șapte, pe al patrulea au fost trimise opt, iar pe acesta din urmă vor fi trimise ultimele opt. În total, conform acordului-cadru, au fost trimise spre modernizare 30 de tramvaie second-hand ale Timișoarei.

Ultimele două contracte au ca termen limită de livrare luna aprilie a anului 2018, așa că din primăvara anului viitor ar trebui să fie plin de Armonii pe străzile orașului. Noile mijloace de transport pe șine au totul recondiționat, mai puțin șasiul, au încălzire în scaune, climatizare, supraveghere video cu nouă camere, dar și internet wireless.31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor