Autostrada Lugoj – Deva, pe lista proiectelor aprobate de Comisia Europeana

De T. Ex.
Reactualizat la:
6Comentarii
Autostrada Lugoj – Deva, pe lista proiectelor aprobate de Comisia Europeana
© Tion: Autostrada Lugoj - Deva, pe lista proiectelor aprobate de Comisia Europeana
Proiectele aprobate de Comisia Europeană în România acoperă sectorul transporturilor, alimentarea cu apă, managementul deșeurilor și prevenirea dezastrelor naturale. În total au fost aprobate 11 proiecte pentru România, cu o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro. Inclusă pe această listă este și autostrada Lugoj – Deva.

Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, și-a dat avizul pentru continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din România. finanțarea totală din partea UE pentru aceste proiecte este de peste 500 de milioane de euro, conform Mediafax.

„Prin deciziile adoptate am facilitat continuarea acestor proiecte, începute în perioada 2007–2013, în actuala perioadă de programare. Sunt proiecte esenţiale pentru dezvoltarea României şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor”, a precizat Corina Creţu.

Pe această listă cu proiecte finanțate de Uniunea Europeană se află și construcţia autostrăzii Lugoj – Deva, pe secţiunea Dumbrava – Deva, parte a reţelei TEN-T. Astfel, se va scurta durata de călătorie între aceste puncte şi se va reduce numărul de accidente rutiere. Această porțiune înseamnă loturile 2, 3, 4 al autostrăzii. Lotul 3 este finalizat în proporție de 70,15%, iar lotul 4 în proporție de 48%. Lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva este în lungime de 28,6 km şi trebuia finalizat în mai 2016, dar apariţia obligaţiei realizării unor tuneluri pe această porţiune a făcut imposibilă realizarea acestui obiectiv. În prezent, 15 kilometri, de la Dumbrava la Margina, sunt finalizați, dar nu pot fi dați în folosință din cauza problemelor birocratice.

Articole pe aceeași temă:

Se cauta noi solutii pentru deschiderea celor 15 kilometri din autostrada Lugoj – Deva deja construiti

Autostrada Lugoj – Deva are cele mai mari sanse sa ofere kilometri noi circulabili infrastructurii rutiere din Romania6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor