Autospeciale pe senile, ce pot trece prin apa si noroi, si masini de pompieri 4×4 pentru interventiile din Vest

De Adrian Panduru
1Comentariu
Autospeciale pe senile, ce pot trece prin apa si noroi, si masini de pompieri 4×4 pentru interventiile din Vest
© TION - Autospeciale pe senile, ce pot trece prin apa si noroi, si masini de pompieri 4x4 pentru interventiile din Vest
La Timişoara s-a demarat achiziţionarea de echipamente pentru situaţii de urgenţă în Regiunea 5 Vest, prin intermediul fondurilor europene. Mai precis, au fost achiziţionate deja mai multe echipamente, dar noutăţile sunt două şenilate pentru intervenţii în locuri greu accesibile, care pot trece prin apă şi noroi.

Cele două şenilate sunt repartizate judeţelor Hunedoara şi Caraş-Severin. Asta pentru că Timişul şi Aradul au deja aceste echipamente.

În Timiş şi Arad vor veni două autospeciale mai mici, destinate accesului pe străzi mai înguste, în locuri mai aglomerate, pentru stingerea incendiilor.

Şenilata, autospecială complexă de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale, merge prin apă, nămol, planuri înclinate şi aduce pacientul până la locul unde acesta este preluat cu ambulanţa. Vehiculul este dotat cu targă, trusă medicală, tot ce trebuie pentru o intervenţie.

Pentru Timiş şi Arad va veni câte o maşină de apă şi spumă, de stingere incendii, de capacitate mai mică. Va avea un bazin de 500 de litri, va fi 4×4, cu echipament de descarcerare, echipament medical şi pompele pentru stingerea incendiilor. Ele sunt foarte bune în oraşele aglomerate, cu străzi înguste.

Proiectul aduce şase maşini în cele patru judeţe – Timişul şi Aradul câte o maşină de apă cu spumă şi Caraş-Severin şi Hunedoara câte o şenilată şi încă o maşină mică de stingere incendii.

Proiectul demarat la Timişoara este pentru achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 5 Vest. Echipamentele au fost achiziţionate pe Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” – ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”, program care are un buget total de 3.347.702,40 lei, din care finanţare nerambursabilă 3.280.748,35 lei.

Beneficiarul acestui grant este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă ADIVEST, iar beneficiarii direcţi sunt Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Caraş – Severin, Hunedoara, Timiş, baza regională din Regiunea Vest, care e localizată în municipiul Timişoara, şi implicit, angajaţii şi voluntarii din cadrul sistemului de asistenţă medicală şi tehnică de urgenţă prespitalicească şi intervenţie la incidente majore.

Proiectul este de fapt a treia etapă dintr-un proiect mai mare, început încă din anul 2009, în cadrul căruia s-au achiziţionat 55 de autospeciale pe regiune, Timişul primind 15 astfel de vehicule.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor