Autoliv si Volvo Cars se aliaza cu NVIDIA si dezvolta sisteme avansate pentru masinile autonome

Autoliv si Volvo Cars se aliaza cu NVIDIA si dezvolta sisteme avansate pentru masinile autonome
Autoliv – liderul mondial în sisteme auto de siguranță împreună cu Volvo Cars – producătorul de mașini premium și NVIDIA – compania de AI, dispozitive și tehnologie grafică se aliază pentru a dezvolta sisteme avansate și software pentru mașinile autonome.

Autoliv și Volvo Car Corporation, împreună cu Zenuity, un nou joint-venture de dezvoltare a software-ului pentru mașini (deținut în părți egale de Autoliv și Volvo Car Corporation) vor lucra împreuna cu NVIDIA pentru a crea noua generație de tehnologii pentru mașini autonome, cu scopul de a aduce pe piață mașini autonome de nivelul 4 până în 2021.

Conform acordului, Autoliv, Volvo și Zenuity vor folosi platforma AI de calcul auto ca fundament al dezvoltării propriului lor program avansat, aducând laolaltă două dintre cele mai respectate companii de sisteme de siguranță auto și una din companiile de top în inteligență artificială.

Jan Carlson, președinte și CEO Autoliv a declarat: „În momentul de față avem acces nelimitat la cea mai bună platformă de calcul pentru condusul autonom. Autoliv, Volvo Cars și NVIDIA au aceeași viziune despre condusul autonom în siguranță. Această cooperare contribuie la perfecționarea funcțiilor ADAS, a produsului cu pilot automat și a ofertei noastre de soluții pe piață.”

„Cooperarea cu NVIDIA plasează Volvo, Autoliv și Zenuity în prima linie a acestei piețe în continuă creștere prin perfecționarea următoarei generații de funcții de condus autonom și accelerează dezvoltarea ofertei Volvo în ceea ce privește propriile mașini autonome,” declară Håkan Samuelsson, Președinte și Director Executiv Volvo Cars.

Hensen Huang, Director Executiv NVIDIA spune: “Inteligența artificială este unealta esențială pentru rezolvarea acestei sarcini extrem de riguroase a condusului autonom. Construim pe colaborarea anterioară cu Volvo pentru a crea vehicule gata de producție, care vor face condusul mai sigur, vor scădea poluarea din orașe și vor reduce ambuteiajele de pe șosele noastre.”

Autoliv, Volvo Car Corporation, Zenuity și NVIDIA vor lucra împreună pentru dezvoltarea unor sisteme care folosesc “deep learning” – o formă de inteligență artificială – pentru a recunoaște obiecte din mediul lor înconjurător, a anticipa potențiale pericole și a rula în siguranță.

Aceste sisteme sunt capabile să compare situațiile întâlnite în timp real cu o hartă HD din sistem, făcând posibilă planificarea unei rute sigure și rularea precisă pe aceasta, cu posibilitatea de ajustare a traseului în funcție de circumstanțele ce apar. De asemenea, îndeplinește și funcții critice, precum lipirea imaginilor preluate de camerele video pentru a crea o viziune de ansamblu a mașinii.

Colaborarea cu NVIDIA va completa misiunea actuală a Zenuity, aceea de a furniza software de autonomie către Autoliv, iar apoi către terții producători de piese originale, folosind rețeaua de marketing și distribuție stabilită și extinsă a Autoliv și nu în ultimul rând, de a oferi celor de la Volvo Car Corporation, software-ul de autonomie pentru propriile sale vehicule.