Atentie ce faceti cu gunoiul daca v-ati apucat de constructii, autoritatile s-au pus pe dat amenzi!

De A.S.
3Comentarii
Atentie ce faceti cu gunoiul daca v-ati apucat de constructii, autoritatile s-au pus pe dat amenzi!
© TION - Atentie ce faceti cu gunoiul daca v-ati apucat de constructii, autoritatile s-au pus pe dat amenzi!
Aveți grijă ce faceţi cu materialele şi cu gunoiul rezultat dacă aveţi în desfăşurare lucrări de construcţii sau plănuiţi să demolaţi vreun imobil! Nu aveţi voie să depozitaţi nisip, pământ sau balast direct pe trotuar sau pe carosabil, iar deşeurile rezultate în urma lucrărilor trebuie colectate în containere. Oficialii Primăriei Timişoara ameninţă cu amenzi în caz contrar, amenzi care încep de la 1.000 de lei în cazul cetăţenilor şi 1.500 de lei în cazul firmelor. De altfel, au fost aplicate deja primele sancţiuni.


Hotărârea de Consiliu Local 371 din 2007, privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe raza Timişoarei, stabileşte clar ce este permis şi ce nu în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări.

Sunt prevederi de care trebuie să ţină cont atât societăţile care execută lucrări de construcţii, reparaţii şi demolări la clădiri şi lucrări edilitar-gospodăreşti, cât şi cetăţenii de rând care lucrează pe cont propriu.

Depozitarea direct pe trotuar, sol, sau pe carosabilul străzilor a materialelor de construcţie – mortar, beton, nisip, balast, pământ rezultat din săpături, alte deşeuri amestecate/ resturi rezultate din activităţi de reparaţii şi amenajări la clădiri şi locuinţe ori din demolarea unor construcţii civile sau industriale constituie contravenţie. Fac excepţie materialele de construcţie ambalate, dacă nu afectează solul, cu condiţia achitării taxelor legale pentru ocuparea temporară a domeniului public şi să fie depozitate ordonat. Deşeurile şi materialele menţionate se depozitează numai în recipiente standardizate, adică în containere

Cetăţenii care nu se conformează riscă amenzi între 1.000 şi 1.500 de lei, în timp ce în cazul firmelor amenzile sunt de la 1.500 la 2.500 de lei.

Astfel de sancţiuni sunt prevăzute şi pentru murdărirea căilor publice – străzi, trotuare, alei, ca urmare a activităţilor de încărcare-descărcare a mijloacelor de transport, pentru prepararea mortarelor sau betoanelor direct pe domeniul public, pentru neluarea măsurilor de împiedicare a producerii şi răspândirii prafului în şi din incinta organizărilor de şantier, lipsa rampelor de spălare sau de curăţare a roţilor autovehiculelor/ utilajelor care ies de pe şantier etc.

Conform aceleiaşi hotărâri de consiliu, „precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor voluminoase, din construcţii, reabilitarea şi demolarea clădirilor, din reparaţii în locuinţe sau spaţii comerciale, din curăţirea curţilor şi anexelor gospodăreşti se efectuează numai în recipiente standardizate, de tip containere, de următoarele capacităţi; 1,1 mc, 4 mc, 7 mc”. De asemenea, deşeurile trebuie sortate.

Este interzisă amestecarea diverselor tipuri de deşeuri rezultate din reparaţii, construcţii şi demolări. Deşeurile periculoase din construcţii şi demolări se vor preda unor societăţi specializate în neutralizarea acestor tipuri de deşeuri. Vă solicităm să colectaţi deşeurile rezultate din lucrările pe care le efectuaţi pe raza municipiului Timişoara în containere”, atrag atenţia reprezentanţii

Primăriei Timişoara, care ameninţă cu sancţiuni. Amenzile sunt, în aceste cazuri, de la 1.500 la 2.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 2.000 la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

În urma verificărilor făcute pe teren, de la începutul anului, au fost aplicate 7 sancţiuni, în valoare totală de 13.700 lei, pentru abateri la acest capitol, potrivit viceprimarului Dan Diaconu.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor