Aquatim se extinde in alte 14 localitati din Timis

De A.S.
Reactualizat la:
6Comentarii
Aquatim se extinde in alte 14 localitati din Timis
© TION - Aquatim se extinde in inca 14 localitati din Timis
Aquatim şi-a extins aria de operare în judeţul Timiş. Încă 14 localități au intrat, din luna februarie, în aria de operare a societății, în urma semnării contractului de delegare a gestiunii serviciilor de apă si canalizare între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș și compania de apă.

Astfel, noile comune unde va opera societatea Aquatim sunt Boldur, Găvojdia, Livezile, Jebel, Belinţ, Otelec, cu satele Jabăr, Ohaba-Forgaci, Sinersig (sate aparţinătoare de comuna Boldur), Lugojel, Jena (Găvojdia), Dolaţ (Livezile), Chizătău și Gruni (Belinţ).

„Pentru localitățile din mediul rural nu este ușor să îndeplinească cerințele legale pentru gestionarea infrastructurii de apă şi canalizare și, de aceea, delegarea serviciilor către un operator cu o capacitate recunoscută de prestare a serviciilor este avantajoasă. În altă ordine de idei, operarea la nivel regional este o condiție de obținere a finanțărilor din fonduri europene pentru susţinerea investiţiilor de anvergură în infrastructura de apă şi de canalizare din judeţ”, spune directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Operatorul de apă-canal are în derulare în prezent investiții în valoare de 119 milioane de euro, finanțate prin Programul Operațional Sectorial Mediu. În judeţul Timiş se vor construi șapte stații de epurare a apei uzate, trei stații de tratare și 300 de kilometri de conducte noi de apă și canalizare.

Aquatim a devenit operator regional al serviciilor de apă şi canalizare din vara anului 2007, când şi-a schimbat statutul juridic, din regie autonomă în societate comercială pe acţiuni.

În prezent, societatea operează pe raza județului Timiș, în 92 de localități, care includ Timișoara și toate orașele din județ. Activitatea este coordonată din Timișoara și din cele cinci sucursale pe care le are Aquatim – Buziaș, Deta, Făget, Jimbolia și Sânnicolau Mare -, care funcționează ca și centre operaţionale pentru localităţile învecinate.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor