Aproape 2 milioane de lei pentru cluburile sportive performante care nu sunt asociate cu CJ Timis

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Aproape 2 milioane de lei pentru cluburile sportive performante care nu sunt asociate cu CJ Timis
© TION: Aproape 2 milioane de lei pentru cluburile sportive performante care nu sunt asociate cu CJ Timis
Consiliul Judeţean Timiş va finanța şi cluburile care nu sunt asociate cu această instituţie. S-a împărţit deja bugetul pentru cluburile unde instituţia este asociată, iar acum urmează ca administraţia judeţeană să vireze bani celorlalte cluburi, unde consiliul judeţean nu este asociat. Decizia le va aparține aleșilor.

O comisie va face propuneri în urma analizei dosarelor, iar plenul consiliului judeţean din data de 25 februarie va aproba, sau nu, proiectul de hotărâre cu propunerea de finanţare a structurilor sportive pe anul 2015. Sunt un număr de 19 cluburi vor primi finanţare în cadrul acestui program, suma totală se ridică la 1.850.000 lei pe anul 2015.

„S-a împărţit bugetul pe cluburile sportive unde suntem asociaţi – fotbal, baschet, rugby, canotaj – diferenţa de sumă se alocă pe programul privind finanţările nerambursabile privind susţinerea sportului de performanţă, sume care vor fi distribuite pe baza analizei făcute de către o comisie specială, realizată prin dispoziţia preşedintelui, care va analiza la cluburile care au mai obţinut finanţare în 2014 raportul de activitate, obiectivele propuse pentru a fi atinse în 2015, dovada de la federaţiile de specialitate că activează din punct de vedere sportiv la cel mai înalt eşalon în cadrul federaţiei şi actele contabile şi financiare ale cluburilor care au depus solicitări la nivelul consiliului judeţean”, spune Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Banii se vor acorda în tranşe semestriale egale pe semestrul unu şi doi, cu condiţia ca pentru obţinerea tranşei de pe semestrul doi structurile sportive să-şi păstreze încadrarea la cel mai înalt nivel de clasificare sportivă. Aceste cluburi sportive au ca finanţare principală alte surse de venit, sprijinul consiliului judeţean este un aport în plus la susţinerea sportului de performanţă pe diferite domenii de activitate sportivă.

Sunt luate în calcul 19 cluburi, printre care se numără CSM Timişoara – lupte feminin, volei, atletism, CS Sânandrei – şah, Asociaţia Sportivă Pascotă – motociclism, CSM Lugoj – lupte libere şi greco-romane, gimnastică masculină, şah masculin şi volei feminin, CS Dumbrăviţa – tenis de masă şi motociclism, AEM Luxten Timişoara – şah, TIMBA – baschet masculin, CS Water Performanece – caiac canoe.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor