Apel al tinerilor in scaun rulant si al nevazatorilor din Timisoara catre soferi: Nu parcati pe trotuar!

De Adrian Panduru
32Comentarii
Apel al tinerilor in scaun rulant si al nevazatorilor din Timisoara catre soferi: Nu parcati pe trotuar!
În Timișoara sunt mulți șoferi care uită că trotuarul este destinat pietonilor și își parchează mașinile în așa fel încât îți este greu să te strecori între gard sau zid și „botul” autovehiculului. Dacă unui simplu pieton îi este greu, imaginați-vă ce dificil le este să circule mamelor cu copii în cărucior sau persoanelor cu diazbilități, celor în scaun rulant sau nevăzătorilor, care își croiesc drumul cu bastonul alb. Tinerii cu dizabilități de la de la Asociația Ceva de Spus din Timișoara transmit un mesaj simplu șoferilor: #Nuparcapetrotuar. Oare vor fi ascultați?

Pentru cei care se deplasează în scaun rulant este aproape imposibil să depășească un autovehicul parcat pe trotuar, mai ales că atunci când întâlnesc o mașină parcată pe trotuar de care nu pot trece trebuie să coboare bordura, să intre pe carosabil și să reurce, după ce au depășit obstacolul cu patru roți. Pentru că le este greu să urce și să coboare bordura, atunci trebuie să se întoarcă până la intersecție sau până în punctul în care bordura este coborâtă la nivelul solului și să se deplaseze pe stradă, expunându-se riscului de a fi accidentați de către mașini. Trec prin atâtea dificultăți. Oare nu este mai ușor să… nu parcați pe trotuar?

#Nuparcapetrotuar este noua campanie de conștientizare adresată de tinerii cu dizabilități de la Asociația Ceva de Spus întregii comunități. Tinerii au avut deja o întâlnire și cu reprezentanții Poliției Locale Timișoara, care i-au asigurat de susținerea lor în aplicarea amenzilor pentru cei care parchează pe trotuare, pe trecerile de pietoni sau pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

„Fiind nevăzătoare, orice obstacol care îmi iese în cale atunci când mă deplasez poate să mă blocheze, să nu mai știu încotro să merg sau chiar să mă lovească. Poate oamenii nu conștientizează de multe ori, dar ei ne pot ajuta prin simplul fapt că nu parchează pe trotuare. Un mediu inaccesibil ne accentuează dizabilitatea și ne determină să ne izolăm în casă”, a spus Simona Smultea, co-președinte al Asociației Ceva de Spus.

Persoanele cu dizabilități doresc să și poată parca în locurile destinate lor. De multe ori acestea sunt ocupate de șoferi prea leneși să-și lase mașinile câțiva metri mai încolo…

„Așa cum noi le respectăm dreptul de a circula pe spațiile destinate pentru trafic, dorim ca să ni se respecte dreptul de a traversa în siguranță în locurile marcate pentru acest lucru, dorim să putem parca în locurile destinate persoanelor cu dizabilități și să nu ne lovim de mașinile urcate pe trotuare” a declarat Andrei Strătilă, președintele Asociației pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor