Angajati din spitalele din Timisoara – in greva japoneza

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Angajati din spitalele din Timisoara – in greva japoneza
© TION: Angajatii din spitalele din Timisoara intra in greva japoneza
Angajații din sistemul medical timișorean intră în grevă japoneză, pentru o perioadă de cinci zile. Este vorba despre Federaţia Sindicală “Hipocrat” din România – FS “Hipocrat” şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România – CFSMR, federaţii membre CNS “Cartel ALFA”. Protestele încep în 21 martie.

La proteste vor participa peste 7.000 de persoane la nivel național, reprezentând personal medical (medici, asistente, infirmiere).

Printre revendicările sindicatelor se numără: salarizarea unitară şi în sănătate, în sensul reîncadrării personalului având ca valoare de referinţă salariul minim brut pe economie de 1.250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiţii deosebite de muncă, sporul de doctorat; respectarea normei de muncă şi a timpului de muncă şi de repaus pentru toate categoriile de personal din Sănătate, prin reducerea până la eliminare a deficitului de personal.

De proteste se pregătesc și unii angajați din spitalele din Timișoara, din sindicate afiliate Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România. Unul dintre acestea este Sindicatul Medicilor Materna din Timișoara. Astfel, timp de cinci zile, personalul medical va purta o banderolă pe braț, pe durata programului, care însă nu va fi afectat.

Sindicatul SANITAS Timiș, care are aproape 4.000 de membri în Timiș, nu se raliază acestui protest.

„Noi nu avem anunțată nicio grevă japoneză. Noi am fost la negocieri cu ministrul Sănătății, au făcut propuneri, angajamente. Noi avem niște etape de negociere a noului proiect al legii salarizării”, spune Liviu Cârtstea, liderul Sindicatului Sanitas Timiș.

La discuția cu sindicatele, ministrul Sănătății a spus că anul acesta va solicita o creștere a salariului cu 25 la sută.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !