Alina Gorghiu: Cu un guvern liberal condus de Dacian Ciolos, Timisul va avea mult de castigat

Alina Gorghiu: Cu un guvern liberal condus de Dacian Ciolos, Timisul va avea mult de castigat
ADVERTORIAL. Doamnă Alina Gorghiu, candidați pe listele de Senat ale PNL în județul Timiș. Cu siguranță ați avut opțiuni diverse pentru candidatură. De ce Timișul deci?

E onorant pentru mine să candidez în Timiș, unul dintre județele de frunte ale României și locul de unde a pornit Revoluția din 1989. Și vă spun că n-am avut nicio ezitare atunci când organizația județeană liberală mi-a propus să candidez aici. Această candidatură e un semnal că PNL are o miză mare în Banat și în Ardeal, că ne dorim foarte mult să-i convingem pe oamenii de aici că liberalii merită încrederea și voturile lor. Nu ascund că a fost și un motiv sentimental aici: părinții mei și-au petrecut tinerețea în Timișoara, sunt foarte legați de acest oraș. Amândoi au studiat la Institutul Politehnic „Traian Vuia”, mama mea a făcut chiar și liceul în Timișoara – e vorba de actualul „Carmen Sylva”, dar pe atunci se numea „Eftimie Murgu”.

Ce proiecte veți susține pentru județul nostru ca senator de Timiș?

Sunt două proiecte importante pe care le-am discutat cu colegii din organizația PNL Timiș, cu primarul Nicolae Robu, dar și cu oficiali din guvern. Primul proiect este șoseaua ocolitoare a Timișoarei. Nu există proiect de infrastructură mai important pentru județ în viitorul imediat decât centura ocolitoare sud a Timișoarei. Și este angajamentul meu personal ca președinte al PNL, ca viitor senator de Timiș, că acest proiect va primi atenția necesară și fondurile necesare pentru realizare în următorii 4 ani. Al doilea proiect mare este pregătirea Timișoarei pentru 2021, când orașul va fi Capitală Culturală Europeană. Primarul Nicolae Robu a demarat deja pregătirile și va avea toată susținerea mea și a viitorului guvern liberal pentru ca 2021 să fie o reușită. Cu un guvern liberal condus de Dacian Cioloș, Timișul va avea mult de câștigat.

Cum vedeți competiția electorală care începe azi? Care sunt diferențele dintre PNL și ceilalți competitori?

Adversarul nostru este categoric PSD-ul. Iar diferențele dintre PNL și PSD sunt azi mai clare decât oricând. PNL este partidul modernizării naționale, în timp ce PSD a fost și rămâne partidul stagnării. Partidul Național Liberal a auzit mesajul societății și s-a schimbat în bine, în timp ce PSD a rămas același partid nereformat și orientat spre trecut. PNL are peste 60% oameni noi pe liste, iar un sfert dintre candidații noștri au sub 40 de ani. PSD merge tot cu Dragnea și Ponta, reprezentanții politicii vechi, care oferă corupție, aroganță și sărăcie.

Aici, în Timiș, PNL merge la victorie. Avem cea mai bună echipă, cea care poate face cel mai mult pentru județ odată ajunsă în Parlament. Le spun tuturor timișenilor: votați PNL pentru ca România să meargă înainte, cu Banatul în frunte! (P)
Regulament de plasare a anunturilor