Alimente fara calorii, exista asa ceva?

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Alimente fara calorii, exista asa ceva?
Nu, nu există așa ceva! Alimentele au calorii, goale sau pline, au calorii! Vrem să găsim acele alimente care nu au multe calorii și care au capacitatea de a crește arderile metabolice? Da, acest lucru este posibil! Există alimente care conțin atât de puține calorii încât corpul, ca să le consume, cheltuie mai multe calorii decât primește de la ele.

Alimente care nu îngrașă, au puține calorii și sunt pline de fibre, acestea sunt cele pe care le căutăm, și iată câteva dintre ele:

1. Castravetele este plin de apă, conține fibre și are mulți nutrienți de valoare. Fă-ți o salată din castraveți și vei fi sătul pentru o perioadă bună de timp și foarte bine hidratat!
2. Ghimbirul nu poate fi consumat pur și simplu, dar poate fi adăugat pe lângă diverse feluri de mâncare. Este ginsengul rămânesc, recomandat chiar și graviduțelor încă din prima perioadă de sarcină. Super bun aliment, nu-l ocoliți!
3. Mărul, dacă mai e și ușor acrișor, are super calități și super puține calorii. Nicio zi fără – măcar – un măr!
4. Tijele de țelină sunt o gustare perfectă atunci când ai poftă de ceva crocant. În plus, vei căpăta și un bust de energie, vei vedea ce bine te vei simți!
5. Sparanghelul – un deliciu! – ce conține cam 20 de calorii și are o doză sănătoasă de vitaminele K, A si B, ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
6. Cruciferele sunt alimente care nu ar trebui să lipsească mai mult de 1-2 zile din dieta noastră. Pe lângă faptul că sunt pline de fibre și de nutrienți, au anumite proprietăți de vindecare. Chiar că hrana este medicament atunci când servim: varză, varză roșie, conopidă sau broccoli. Sursă de viață sănătoasă, le numesc eu!
7. Căpșunile sunt bune, zemoase, pline de antioxidanți și nu au calorii multe. Sunt fructe premise și celor care au probleme cu nivelul glicemiei din sânge, astfel, mereu vor fi o super alegere cu super-gust, miros și stare de bine!

Pe lângă acestea, condimentele vă vor ajuta în accelerarea proceselor metabolice; să nu uităm de scorțișoară care scade nivelul de glicemie din sânge și este super aliment prin puterea ei antioxidantă. La fel de bună este și menta, ardeiul iute sau piperul negru, toate vin în suportul supleții și sănătății noastre.

Rămânem aproape cu bine, sănătate și bucurie!

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor