Alba neagra cu indicatoarele de pe strada Marasesti. Robu ignora Codul Rutier: Nu suntem pe drumuri

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
28Comentarii
Alba neagra cu indicatoarele de pe strada Marasesti. Robu ignora Codul Rutier: Nu suntem pe drumuri
Au fost schimbate din nou indicatoarele rutiere de pe strada pietonală Mărășești. De data aceasta nu mai sunt excepții pentru role și skateboarduri, ci semnele rutiere spun clar că este interzisă circulația vehiculelor cu motor. Bicicliștii și cei care se plimbă cu rolele, trotinetele sau skate-urile au piste speciale.

Dupa intervenția celor de la OPTAR – Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, care spuneau că indicatoarele montate pe Mărășești sunt ilegale, pentru că cei care se deplasează cu role, skateboarduri sau trotinete sunt asimilați pietonilor, subiectul a ajuns și în birourile Poliției Rutiere. Oamenii legii spun și ei că semnele de circulație au fost montate fără consultarea poliției și că vor fi puse altele în loc. Zis și făcut. Marți, la prânz, pe Mărășești erau deja alte indicatoare.

„Montarea acestor indicatoare nu a fost analizată în Comisia de Circulație. S-a luat act despre existența indicatoarelor, fapt pentru care a fost sesizat administratorul drumului care și-a luat angajamentul că în cel mai scurt timp va înlocui indicatoarele”, ne-au transmis, marți dimineață, reprezentanții IPJ Timiș.

indicatoare-montate-pe-strada-marasesti-1
Indicatoarele care reglementează accesul rolelor, skate-urilor și trotinetelor în centrul Timișoarei vor fi înlocuite. Reprezentanții Poliției Rutiere spun că au fost montate fără ca măsura să fie discutată în Comisia de Circulație și au cerut demontarea lor. Cei de la primărie le vor schimba cu une...

Întrebat de ce au fost montate indicatoare fără aviz de la Poliție, primarul Nicolae Robu a răspuns că nu ar fi treaba oamenilor legii și că ei discută… în paralel cu primăria, pentru că, de fapt, este vorba despre o zonă de promenadă, nu despre un drum public.

„Ei discută paralel cu noi, îi privește, să fie sănătoși, probabil că este mai greu pentru acei domni de la poliție să înțeleagă că nu vorbim despre pietoni aici, ci vorbim despre o zonă de promenadă, definită prin HCL. Ce înseamnă promenadă se știe și, oricum, și pentru cei care nu știu se spune clar care este zona de promenadă a municipiului Timișoara. În zona de promenadă nu se circulă, eu nu-mi pierd vremea cu indivizi care nu au altceva de făcut. Cei de la Poliția Rutieră ar face mai bine să nu mai dea semnale care să încurajeze trecerea pe roșu în oraș, pentru că numărul celor care trec pe roșu a crescut după ce cei de la Poliția Rutieră au spus că nu pot fi amendați. Păi în ce țară trăim? Trebuie să moară oameni? Acestea sunt declarații iresponsabile. Cred că o să fac o înștiințare a conducerii Ministerului de Interne, privind conduita acestor domni care fac declarații iresponsabile. Ați văzut câte treceri pe roșu sunt în oraș? Eu, din postura de de șofer sau când sunt alături de șoferul meu, văd zilnic mașini care trec pe roșu, lucru care nu se întâmpla înainte”, a explicat primarul Timișoarei.

Robu ignoră Codul Rutier și spune că pe pietonala Mărășești nu suntem pe drumuri ca să poată fi aplicat Codul Rutier.

„Nu trebuie să existe în Codul Rutier zona de promenadă. Lumea nu începe și nu se termină cu Codul Rutier. Cine a vorbit aici de Codul Rutier? Suntem pe drumuri, să vorbim de Codul Rutier? Nu suntem pe drumuri. Acolo nu funcționează Codul Rutier. Suntem în zona de promenadă a municipiului Timișoara, care are un regim reglementat de autoritatea deliberativă locală, de consiliul local. Punct. Cine nu pricepe atât are dificultăți de… puncte-puncte”, a completat edilul-șef.

Întrebat ce fel de indicatoare rămân totuși valabile pe pietonala pe care au fost desenate trasee speciale pentru bicicliști și pentru cei ce se deplasează cu alte mijloace alternative, Robu a precizat că nu este specialist.

„Cred că se va pune un indicator care înseamnă interdicție de acces pentru vehiculele cu motor, acesta este obligatoriu și cred că este și pus peste tot, și cred că probabil se va pune o tablă de înștiințare, ca să nu fie neînțelegeri, că nu vrem să amendăm oameni de bună credință. Vrem să-i amendăm doar pe cei care nu înțeleg de vorbă bună. Vrem să fie fie cât mai corect informați cetățenii. Trebuie puse indicatoare clare. Voi cere celor de la Direcția Edilitară, să fie atenție, mesajele să nu fie interpretabile. Trebuie înțeles că nu începe și nu se termină lumea cu Codul Rutier. Nu suntem pe terenul Codului Rutier, suntem într-o zonă de promenadă în care avem voie să scriem ce vrem noi pe indicatoare, nu mai ce vrea domnul polițist X”, a conchis Robu.

indicatoare-montate-pe-strada-marasesti-1
Indicatoarele care reglementează accesul rolelor, skate-urilor și trotinetelor în centrul Timișoarei vor fi înlocuite. Reprezentanții Poliției Rutiere spun că au fost montate fără ca măsura să fie discutată în Comisia de Circulație și au cerut demontarea lor. Cei de la primărie le vor schimba cu une...
foto
„Este INCREDIBIL ce se întâmplă în Timișoara”, spun cei la OPTAR – Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, care au intervenit în subiectul „fierbinte” din capitala Banatului, cu privire la interdicția pusă de primărie celor care se deplasează cu mijloace alternative prin z...28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor