Ajutor pentru cetăţenii care suferă abuzuri din partea autorităţilor. Se va înfiinţa un centru de consiliere

De Marcel Hoster
1Comentariu
Ajutor pentru cetăţenii care suferă abuzuri din partea autorităţilor. Se va înfiinţa un centru de consiliere
© foto: arhiva
Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara este parte a unui proiect în urma căruia cetățenii care se consideră abuzați de organele administrației sau justiției vor putea beneficia de sprijin din partea specialiștilor în drept. În cadrul inițiativei se dorește înființarea unor centre de documentare pentru juriști, dar şi de centre de asistenţă pentru cetățeni.

În aceste zile, la Timișoara, în cadrul Facultăţii de Drept au loc două acţiuni cuprinse în cadrul unui proiect derulat în colaborare cu facultăţile similare din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Universității din Craiova, Universității „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Universității din Bucureşti.

Proiectul, intitulat “Servicii de consiliere juridică pentru victime ale unor abuzuri sau nereguli din administrație și justiție”, are ca lider Asociația Română pentru Transparență, București.

Luni, la Timișoara a demarat Atelierul de lucru cu tema „Înțelegerea nevoilor grupurilor ţintă şi a modului în care aceste grupuri ţintă se raportează la nevoile lor de documentare şi asistenţă juridică”, pentru ca marți să aibă loc o Masă rotundă cu tema „Identificarea celor mai efective şi eficiente moduri de asistenţă juridică disponibile pentru cetățenii care sunt victime ale unor abuzuri sau nereguli din administraţia publică şi sistemul judiciar, în vederea promovării acestora”.

Printre cele mai importante puncte ale proiectului se numără înființarea unor centre de documentare pentru juriști și de asistență pentru cetățeni, în special cei din grupuri vulnerabile, care sunt victime ale unor abuzuri sau nereguli în administrația publică și sistemul judiciar.

De asemenea, sunt programate activități de elaborare a unor studii de bune practici, a unor ghiduri și a unor proceduri-model privind căile alternative de rezolvare a litigiilor, accesul la justiție, la asistență și la consiliere juridică.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor