Afise pro-referendum in mijloacele de transport in comun din Timisoara, cu dispozitie de la primarie

De Roxana Deaconescu
145Comentarii
Afise pro-referendum in mijloacele de transport in comun din Timisoara, cu dispozitie de la primarie
© foto: Tion
Reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara fac reclamă gratuit la referendumul din 6-7 octombrie pentru schimbarea Constituției. În zeci de mijloace de transport în comun au fost lipite afișe care îi îndeamnă pe timișoreni să „apere familia și copiii”. Afișele au fost puse cu dispoziție de la Direcția Edilitară din primărie, iar STPT nu face niciun ban din campania pro-referendum.

Potrivit reprezentanților STPT, 200 de afișe care îi cheamă pe timișoreni la referendum au fost lipite în autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele din Timișoara, iar alte 50 au fost puse în stații. Ordinul a venit direct de la primărie, printr-o dispoziție semnată de Direcția Edilitară, care se ocupă de relația municipalității cu STPT.

„Am primit dispoziție de la Direcția Edilitară, care ne-a transmis că a venit o adresă de la Comitetul Județean Timiș, Comitet de Inițiativă Cetățenească, în care ni se cere sprijin pentru buna desfășurare a evenimentului. Eu am respectat adresa, comitetul respectiv a venit cu afișele acestea la noi pentru a fi lipite: 200 în mijloacele de transport și 50 în stații”, ne-a declarat Nicu Bitea, directorul STPT.

STPT a încasat luna trecută puțin peste 32.000 de lei de la cei care lipesc afișe în mijloacele de transport în comun. Costă 5 lei/zi pentru un afiș format A4 și 10 lei/zi pentru un afiș A3. Pe lângă acești bani, Societatea de Transport Public a mai făcut luna trecută 43.000 de lei din publicitate făcută în autobuze, troleibuze sau tramvaie, pe lângă afișe.

În 6 și 7 octombrie, românii sunt chemați la referendum pentru redefinirea familiei, după ce senatorii au adoptat propunerea pentru modificarea Constituției. Curtea Constituțională a României a dat recent ultimul aviz necesar pentru organizarea referendumului pe care se cheltuie 163 de milioane de lei.

Oamenii vor trebui să răspundă la întrebarea „Sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”. Textul din lege spune că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Ca să fie validat, la urne trebuie să fie prezenți 30% din cetățenii români cu drept de vot, adică peste 5 milioane de oameni.

Articole pe aceeași temă:

A tronat câteva zile bune vizavi de Catedrala Mitropolitană, sub ochii Poliției Locale. Panoul publicitar care spunea că, dacă nu votezi la referendum, doi bărbați vor putea adopta copilul tău, a fost dat jos. S-a întâmplat după rugămințile făcute de primar la asociația de proprietari. Aceasta deși ...
Un panou publicitar înălțat pe un bloc chiar în centrul Timișoarei a creat rumoare în mediul virtual. Oamenii sunt îndemnați să meargă la referendum și să voteze „pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie”. Pe panou mai scrie și „dacă nu vii la vot, doi bărbați vor putea adopta copilul tău!”. De...
Primarul Timișoarei explică ce înseamnă familia tradițională, după ce i-a întrebat pe prietenii de pe Facebook dacă sunt de acord sau nu cu „căsăt homo”. La referendumul de 40 de milioane de euro va vota pentru redefinirea familiei tradiționale. Spune, însă, că nu are nimic împotriva persoanelor cu ...145Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor