ADR Vest discuta cu autoritatile si mediul de afaceri analiza socio-economica a regiunii

De M. Hoster
Sorin Maxim
Sorin Maxim
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) se va întâlni în cursul lunii februarie cu reprezentanţii mediului administrativ şi socio-economic pentru a pune la punct bazele de la care se va pleca în stabilirea Planului de dezvoltare regională al Regiunii Vest. Acest document va fi “biblia” după care se va ghida dezvoltarea zonei şi modul în care vor fi accesate fondurile europene.

În perioada 18 – 21 februarie 2012, ADR Vest organizează consultări în cadrul unor întâlniri de lucru în Regiunea Vest, alături de reprezentanți ai administrației publice locale și județene, reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate, ai mediului economic, ai asociațiilor profesionale, ai universităților și ai organizațiilor neguvernamentale, pentru a prezenta și supune discuției principalele aspecte ale analizei socio-economice ale Regiunii Vest. Astfel, forma finală a documentului va fi rezultatul acestor consultări și va reflecta viziunea Regiunii Vest din perspectiva organizațiilor relevante de la nivel regional.

Importanţa documentului este certă. Analiza socio-economică  este documentul-suport pe baza căruia se elaborează Planul de Dezvoltare Regională (PDR) al Regiunii Vest. Acest plan este documentul de planificare strategică al Regiunii Vest cu rolul de a orienta dezvoltarea regiunii şi de a fundamenta accesul Regiunii Vest la sursele de finanțare, inclusiv la Fondurile Structurale şi de Coeziune ale Uniunii Europene pentru perioada 2014 – 2020. Următoarele etape în elaborarea planului vor cuprinde, pe lângă analiza socio-economică a regiunii, analiza principalilor piloni pe care se bazează regiunea, precum și elaborarea strategiei pentru dezvoltare regională a Regiunii Vest.

Consultările în Regiunea Vest au început la Timișoara în data de 18 februarie 2013, vor continua la Reșița în data de 19 februarie 2013 și la Deva în data de 20 februarie 2013, pentru a se încheia în Arad în data de 21 februarie 2013.

Cei interesaţi pot contacta ADR Vest, persoană de contact Miruna Vitcu, director al Direcţiei Resurse Umane şi Comunicare, miruna.vitcu@adrvest.ro, telefon / fax – 0256.491.981/0256.491.923.

Banca Mondiala va face strategia de planificare pentru Regiunea Vest

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor