Admiterea 2019 la Universitatea Politehnica Timișoara. Detalii și lista locurilor disponibile

De A.M.
Admiterea 2019 la Universitatea Politehnica Timișoara. Detalii și lista locurilor disponibile
© foto: UPT
Potrivit calendarului admiterii, în data de 15 iulie 2019 demarează înscrierile la toate facultățile Universității Politehnica Timișoara. Puteți consulta informații despre admitere și vedea lista locurilor disponibile.

Odată cu aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul superior de către Ministerul Educației Naționale, Universitatea Politehnica Timișoara a repartizat numărul de locuri pe facultăți și domenii de licență.

Astfel, în data de 15 iulie 2019 demarează înscrierile la toate facultățile universității: atât la cele la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare, cât și la cele la care se organizează concurs cu probe de verificare a cunoștințelor. Atenție! Pentru formele de învățământ ID și IFR înscrierile încep la 1 iulie 2019.

În anul academic 2019-2020, la ciclul licență, admiterea se va realiza pe 2280 de locuri bugetate și 1030 locuri cu taxă. Din acestea, 249 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare, 100 de locuri sunt destinate elevilor proveniți de la licee din mediul rural, iar 4 locuri sunt pentru candidații de etnie romă.

În data de 22 iulie 2019 va avea loc concursul de admitere, atât în cazul celui cu probe scrise (de matematică, tip grilă, la Facultatea de Automatică și Calculatoare și la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, respectiv desen tehnic și liber la Facultatea de Arhitectură și Urbanism), cât și în cazul celui de dosare.

Rezultatele vor fi afișate în data de 23 iulie 2019. Urmează trei runde de confirmări succesive, iar rezultatele finale se vor afișa în 26 iulie 2019.

Viitori studenți ai UPT au mai multe beneficii, printre care cele mai mari burse din țară (care se pot cumula), cazare în cămine modernizate, masa la restaurantele UPT, la prețuri subvenționate, acces la cea mai modernă bibliotecă din țară, acces gratuit la cea mai modernă bază sportivă studențească din țară, acces la burse în străinătate, dar și transport local și CFR gratuit.

Alte facilități sunt acordate elevilor olimpici, care sunt admiși fără examen, cu media 10, și absolvenților de liceu cu media 10 la examenul de bacalaureat.

Lista locurilor disponibile poate fi consultată AICI.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor