Adapostul de noapte pentru oamenii strazii este suprasolicitat

De A. Strugariu
Adapostul de noapte pentru oamenii strazii este suprasolicitat
Adapostul de noapte pentru oamenii strazii este suprasolicitat
Peste trei sute de oameni au înnoptat, numai săptămâna trecută, la adăpostul amenajat de Primăria Timişoara pe strada Învăţătorului pentru persoanele care nu au un acoperiş deasupra capului, pentru ca acestea să nu îngheţe de frig afară pe perioada iernii.

Autorităţile locale sunt obligate, potrivit legii, să organizeze adăposturi de urgenţă pe timp de iarnă. La fel ca şi anul trecut, un astfel de adăpost funcţionează la punctul termic al Colterm de pe strada Învăţătorului nr. 2 din Timişoara. Adăpostul a fost amenajat de către Compartimentul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriei pentru a asigura supravieţuirea pe timpul nopţii a oamenilor străzii pe perioada iernii, când temperaturile sunt scăzute, existând un risc crescut de deces în rândul acestor persoane, astfel de cazuri fiind înregistrate în anii trecuţi.

Polițiștii locali asigură menținerea ordinii publice 24 de ore din 24 la adăpostul de pe strada Învăţătorului. Sunt 34 de paturi disponibile, prin care au trecut, de la începutul lunii decembrie, când s-a deschis adăpostul, peste 1.000 de persoane.

„Această locația în care au fost amplasate 34 de paturi a fost deschisă la începutul lunii decembrie 2012, aici fiind adăpostite zilnic, în medie, 45 de persoane. Cele mai multe au fost înregistrate în cursul zilei de 11 ianuarie 2013, când au fost înregistrate 54 de persoane. Săptămâna trecută polițiștii locali au înregistrat în locația respectivă un număr de 331 de persoane. O parte dintre acestea vin deja singure la adăpost și declară că lucrează ca zilieri în diverse domenii. În cursul lunii decembrie 2012, la adăpost au fost cazate un număr de 1030 persoane, o parte dintre ele în mod repetat, unii dintre cei în cauză revenind în fiecare zi în centru. Polițiștii locali asigură permanent ordinea la adăpost pentru prevenirea unor eventuale incidente, ținând cont și de faptul că numărul de paturi este mai mic decât cel al solicitanților”, a arătat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.

Persoanele care frecventează adăpostul primăriei beneficiază de sandvişuri și ceai cald de la Cantina de Ajutor Social. Oamenii străzi şi persoanele cu probleme sociale se pot adăposti şi la Azilul de noapte Caritas de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu nr. 50 şi la sediul Fundației Timișoara 89 de pe Splaiul Nicolae Titulescu nr. 2.

Adapost de noapte, sandvisuri si ceai pentru oamenii strazii la Timisoara

Adapostul pentru oamenii strazii de pe strada Invatatorului va fi deschis non-stop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor