A scăzut numărul solicitărilor de îngrijire la domiciliu în Timiș. Buget de peste 250.000 lei în patru luni

De Adrian Panduru
1Comentariu
A scăzut numărul solicitărilor de îngrijire la domiciliu în Timiș. Buget de peste 250.000 lei în patru luni
© foto: arhivă
Numărul de solicitări de îngrijire la domiciliu în Timiș a scăzut de la un an la altul. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a aprobat toate cele 134 de solicitări de îngrijiri medicale la domiciliu, depuse de la începutul anului și până în prezent.

Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în luna ianuarie – 72 de cereri. Anul trecut, în aceeași perioadă, ianuarie-aprilie, s-au înregistrat un număr de 197 de solicitări de îngrijiri medicale la domiciliu. Bugetul destinat acestui domeniu de asistență medicală pentru perioada ianuarie-aprilie 2019 este de aproximativ 257.000 lei, iar în contract cu CJAS Timiș sunt cinci furnizori de servicii medicale și îngrijiri la domiciliu.

Acte necesare pentru a beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu: recomandare în original de la medic, cerere și declarație tip completate, copie după cartea de identitate a pacientului. Prezentarea recomandării la casă de asigurări se poate face de către asigurat, unul dintre membrii familiei de grad I și ÎI, soț/soție, o persoană împuternicită legal în acest sens prin act notarial/act de reprezentare prin avocat sau reprezentant legal al asiguratului.

„Foarte importantă pentru aprobarea îngrijirilor medicale la domiciliu este recomandarea medicului, care are obligația să o transmită CJAS cu semnătură electronică”, a spus Victor Dumitrașcu, președinte-director general CJAS Timiș.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor