A inceput proiectarea pentru complexul sportiv din Buziasului. Doar stadionul ar fi aproape 17 milioane de euro

De Roxana Deaconescu
14Comentarii
A inceput proiectarea pentru complexul sportiv din Buziasului. Doar stadionul ar fi aproape 17 milioane de euro
© Tion: A inceput proiectarea pentru complexul sportiv din Buziasului
Aceeași firmă care a întocmit studiul de fezabilitate pentru viitorul complex sportiv și de agrement din Calea Lipovei se va ocupa și de cel din Calea Buziașului. Doar proiectul costă 75.000 de euro, iar stadionul dorit de Robu ar urma să aibă costuri impresionante.

Primăria Timișoara a semnat recent contractul pentru „servicii de proiectare SF+PT Zonă sportivă și de agrement Calea Buziașului: bazin de înot acoperit, bazin în aer liber, teren rugby/fotbal, tribune, alte amenajări exterioare, str. N. D. Cocea, str. Legumiculturii, str. Recoltei”.

Firma Rheinrucke SRL din Timișoara va face documentația. Este aceeași firmă care a făcut studiul de fezabilitate pentru complexul asemănător din Calea Lipovei. Primăria plătește 345.100 de lei cu tot cu TVA pentru proiectare, urmând să primească toată documentația în termen de 120 de zile de la semnarea ordinului de începere.

Se lucrează în etape. Astfel, în prima fază, societatea contractată de primărie va preda, în 60 de zile, studiul de fezabilitate, inclusiv studiul geotehnic, cel hidrologic, avize/acorduri conform certificatului de urbanism, studiul topografic etc. În cea de-a doua etapă, în alte 60 de zile, Rheinrucke va preda proiectul pentru autorizare execuție lucrări de construcție, inclusiv autorizația de construire, proiectul de organizare a execuției lucrărilor, proiectul tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție și caietul de sarcini. Aceeași firmă va oferi și asistența tehnică pe perioada desfășurării procedurilor de licitație publică a contractului de execuție lucrări și până la finalizarea implementării proiectului. Tot proiectantul se va ocupa de toate avizele necesare: ISU, ISCIR, MAI, etc.

Documentația pentru viitorul complex sportiv din Buziașului ar trebui să fie gata anul acesta, dar nu se știe exact când vor începe efectiv lucrările. Dacă pentru cel din Calea Lipovei primarul estimează finalizarea șantierului cândva în 2019, pentru cel din Buziașului nu se cunoaște o dată exactă.

În orice caz, ar fi nevoie de mult mai mulți bani. Edilul vrea acolo și un stadion de rugby/fotbal, după modelul celui din Ploiești, care a costat 17 milioane de euro. Arena din Buziașului ar urma să fie realizată în mai multe etape.

„Stadionul va avea în final 15.000 de locuri, modelul pe care îl luăm va fi cel al stadionului din Ploiești, vom realiza tribunele în etape. La început vom face 5.000 de locuri pe o parte, apoi alte 5.000 pe partea cealaltă, pe lungime și într-o a treia rundă sau poate a treia și a patra vom mai realiza încă 5.000 de locuri. Va fi un stadion complet închis. Stadionul din Ploiești mie mi-a plăcut foarte mult, este cochet, funcțional, nu este de lux, este fezabil, cu sume care sunt la îndemâna noastră”, a explicat Robu.

Cât despre complexul sportiv din Lipovei, estimările sunt că acesta ar urma să coste peste 4 milioane de euro. Reprezentanții primăriei îi cheamă la o dezbatere publică pe cei interesați, care va avea loc în 6 iunie, la ora 16, în sala de consiliu a municipalității. Potrivit primarului, după aprobarea studiului de fezabilitate se va trece la licitația pentru proiectul tehnic și pentru execuție. Banii pentru investiții ar urma să fie luați din bugetul local.

Articole pe aceeași temă:

Cu tot cu dotări, viitorul complex sportiv din Calea Lipovei va costa cam 4 milioane de euro și ar urma să fie gata, dacă totul merge cum trebuie, în 2019. La el vor avea acces gratuit timișorenii de toate vârstele, dar și sportivii, anunță primarul Timișoarei. Edilul-șef spune că a reușit să vor...
Avem studiu de fezabilitate pentru complexul sportiv și de agrement din Calea Lipovei. Se va întinde pe o suprafață de 11.000 de metri pătrați, la intersecția străzilor Silistra și Verde, dar încă nu se știe cât va costa. Primarul Nicolae Robu crede că lucrările vor fi gata până la finalul anului 20...

 14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor