A inceput curatenia de primavara la Timisoara. Stii cand vine Retimul pe strada ta?

De A.S.
Reactualizat la:
1Comentariu
A inceput curatenia de primavara la Timisoara. Stii cand vine Retimul pe strada ta?
© TION: A inceput curatenia de primavara la Timisoara. Stii cand vine Retimul pe strada ta?
La Timişoara se face curăţenie până la sfârşitul lunii. De luni a început curăţenia generală de primăvară. Timişorenii pot scăpa de lucrurile de care nu mai au nevoie în casă şi de deşeurile vegetale. Atenţie când vin maşinile Retim, pentru că riscaţi amenzi dacă scoateţi gunoiul în strada cu mult înainte sau după colectare! Găsiţi graficele de colectare a deşeurilor, pe străzi şi perimetre, pe www.tion.ro.

Curăţenia generală de primăvară are loc în două etape, prima în zona de nord a Timişoarei faţă de canalul Bega, iar cea de-a doua în partea de sud.

Se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor.

Prima etapă a campaniei organizate de Primăria Timişoara împreună cu societatea Retim Ecologic Service se desfăşoară în perioada 16-22 martie, în cartierele din partea de nord a oraşului, iar cea de-a doua etapă între 23 şi 29 martie, în zona de sud a municipiului.

Atenţie, este interzisă depozitarea pe domeniul public a deşeurilor mai devreme de o zi faţă de data în care este programată colectarea sau după ziua în care este planificat să vină maşinile Retim pe o anumită stradă.

De asemenea, este interzisă depozitarea deşeurilor provenite din amenajări interioare şi acţiuni de salubrizare – moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte.

Deşeurile trebuie depuse în ordine la bordură, lângă carosabil, fără să împiedice circulaţia. Resturile provenite din lucrări de corecţie la arbori, ramurile, ar trebui să fie tăiate la dimensiuni de cel mult un metru şi legate în snopi.

Timişorenii care nu respectă aceste prevederi riscă sancţiuni. Amenzile sunt de la 500 la 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 1.000 la 2.000 pentru persoanele juridice, atrag atenţia autorităţile locale.

Deşeurile rezultate din lucrări de reparaţii şi amenajări interioare în cantităţi de sub un metru cub, precum şi deşeurile reprezentând echipamente electrice şi electronice (DEEE) se preiau gratuit de la populaţie, pe baza actului de identitate, la patru puncte de colectare din oraş: Al. Avram Imbroane nr. 70, Calea Torontalului nr. 94, Str. Energiei nr. 3 şi Calea Moşniţei nr. 2.

Punctele de colectare sunt deschise de luni până vineri între orele 8.00-16.00.

Pentru cantităţi mai mari de deşeuri se pot comanda containere de la societatea Retim, contra cost, pe strada Oituz nr. 3A sau la numerele de telefon 0256/ 499.537 sau 0256/ 220.064.

Pentru colectarea deşeurilor din sticlă, respectiv a hârtiei şi cartonului, societatea Retim a amplasat în oraş 59 de recipiente sub formă de clopot. De asemenea, pe străzile urbei sunt şi 71 de containere-ţarc pentru PET-uri.

Găsiţi anexate graficele de colectare a deşeurilor – Curăţenia generală de primăvară 2015 pe străzi şi perimetre.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor