A aparut dictionarul strazilor din Timisoara! Robu isi popularizeaza realizarile… in dictionar

De Alina Strugariu
12Comentarii
A aparut dictionarul strazilor din Timisoara! Robu isi popularizeaza realizarile… in dictionar
© TION: A aparut dictionarul strazilor din Timisoara! Robu isi popularizeaza realizarile... in dictionar
A apărut Dicționarul Explicativ al Străzilor din Timişoara, o primă formă a acestui document, disponibil în variantă on-line, pe site-ul primăriei. Spunem o primă formă pentru că autorităţile încă aşteaptă sugestii pe marginea acestei lucrări. Nu toate cele peste 1.000 de străzi ale Timişoarei sunt însoţite de explicaţii: în dreptul unora dintre denumiri sunt trecute… realizările primarului Nicolae Robu – asfaltări şi reabilitări de trotuare de prin anul 2012 încoace!

Primarul Nicolae Robu a anunţat, marţi, că o primă formă a „Dicţionarului Explicativ al Denumirii Străzilor din Timişoara” a fost publicată pe site-ul municipalităţii (www.primariatm.ro), putând fi consultată de toţi cei interesaţi.

„Pe site-ul primăriei a fost postat draft-ul dicționarului străzilor din Timişoara. Am lansat mai demult acest proiect, de a întocmi un dicţionar în cadrul căruia să se explice semnificaţia numelui străzii şi să se dea câteva date despre strada respectivă. Aşteptăm feedback-uri, orice observaţii, sugestii, sesizări de posibile erori strecurate, suntem încă în faza de proiect (…) Aşteptăm sugestii de îmbunătăţire, lucrarea nu este gata. Ne-am propus să îl avem online şi să tipărim un număr de volume. Dacă vom vedea că există interes, putem să tipărim mai multe numere şi să îl şi vindem”, a declarat Robu.

Reprezentanţii municipalităţii lucrează de aproape un an la acest dicţionar explicativ al străzilor.

Timişorenii şi cei care ne vizitează oraşul pot afla astfel prin ce s-au remarcat personalităţile după care au fost denumite străzile urbei, dar pot vedea „şi ciudăţeniile care există în Timişoara în ceea ce priveşte numele unor străzi”, a sesizat primarul.

Pe viitor, edilul vrea şi plăcuţe noi cu denumirile, toate după acelaşi model, pe străzile Timişoarei.

„Sunt şi anumite ciudăţenii, evident că noi va trebui, în timp, să corectăm aceste situaţii hilare. Corectăm ceea ce este de corectat, eu cred că nu trebui să schimbăm denumirile străzilor numai de dragul de a ne afla în treabă. Cred că trebuie să aducem omagii unor personalităţi, că de-asta s-au schimbat unele… Va veni vremea când şi tablele pe care sunt inscripţionate străzile vor fi făcute unitar, după modelul pe care l-am văzut în Bucureşti, inclusiv cu o explicaţie (…) Dar asta va fi într-o altă etapă”, a mai explicat Robu.

Dacă studiem acest dicţionar elaborat la nivelul Primăriei Timişoara sesizăm că unele denumiri nu sunt însoţite de explicaţii, este trecută lungimea străzii, eventual zona în care este situată strada, iar în unele cazuri apar… realizările primarului. Mai exact lucrările care s-au realizat pe respectivele străzi, fie că vorbim despre asfaltări sau reparaţii la trotuare, din anul 2012 încoace. Adică de când şi-a început Robu mandatul… Şi dacă s-a aşternut asfalt pe 50 de metri!

Vă prezentăm şi câteva exemple: Aleea Azurului – „S-a reabilitat trotuarul pe aprox. 80% din lungimea străzii în 2013; S-a aşternut covor asfaltic pe aprox. 80% din lungimea străzii în 2013. Lungime: 507,97 m”; Strada Brânduşei – „S-au efectuat lucrări de întreţinere şi reparaţii la carosabil în 2014. Lungime: 526,11 m”; Strada Bradul – „S-a aşternut covor asfaltic pe o lungime de 50 m în 2014. Lungime: 222,40 m”; Strada Amurgului – „S-au efectuat lucrări de întreţinere şi reparaţii la carosabil în 2013. Lungime: 827,55m”, se explică în dicţionar.

Primarul Nicolae Robu susţine însă că nu acesta a fost scopul dicţionarului, de a scoate în evidenţă lucrările făcute în mandatul său…

„Dar în timp putem face un inventar (…) şi avem un astfel de inventar. Este normal să se cunoască aceste lucruri, dar nu acesta este scopul”, a afirmat edilul-şef al Timişoarei.

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor