6700 de locuri in gradinitele din Timis

De Florina Bălu
6700 de locuri in gradinitele din Timis
Astăzi au demarat înscrierile la grădinițe pentru grupa mică. În Timiș sunt disponibile 6700 de locuri, dintre care 2200 în Timișoara. Începând de astăzi și până în 7 iunie părinții pot să își înscrie copiii în grupa mică la grădiniță. Aceștia pot opta pentru orice unitate școlară, departajarea urmând să se realizeze în baza criteriilor generale și a celor specifice, stabilite de fiecare grădiniță în parte.

 Prioritate au copiii care au domiciliul aproape de unitatea de învățământ preșcolar și cei care au deja un frate sau o soră înmatriculați la grădinița respectivă. Dosarele de înscriere trebuie să conțină: o copie după certificatul de naștere al copilului, o copie după buletinele părinților, adeverințe care să ateste calitatea de salariat a părinților, fișa medicală a copilului, avizul epidemiologic, coprocultura și examenul coproparazitologic pentru Giardia. riteriile de departajare pe care grădiniţele le aplică atunci când sunt mai mulţi copii pe un loc sunt: apropierea de domiciliul copilului, existenţa unui frate sau soră a copilului înmatriculat/ă în unitatea de învăţământ, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, întreţinător unic de familie.

În condițiile în care în grădinițele din Timișoara sunt 2200 de locuri disponibile, iar în județ alte 4500 de locuri, reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș spun că nu va rămâne niciun copil pe dinafară, dar unii ar putea să piardă locul de la grădinița preferată.

“Sunt suficiente locuri pentru toată lumea. Sigur că părinții au dreptul de a se îndrepta spre o anumită unitate de învățământ preșcolar, iar dosarele vor fi departajate în baza criteriilor generale și a celor specifice, dar locuri sunt destule, nu va fi o problemă”, a declarat Aura Danielescu, inspector școlar adjunct în Timiș.

Dosarele vor fi examinate de Consiliile de Administrație ale grădinițelor în perioada 10-11 iunie, iar rezultatele vor fi anunțate în 13 iunie. Cei care au nemulțumiri vor putea depune contestație în 14 iunie. Listele definitive ale micuților înscriși în grupa mică vor fi afișate în 18 iunie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor