În cadrul testului de admitere, elevii au oportunitatea de a afla la ce nivel se află și de ce au nevoie pentru a obține un loc la universitățile prestigioase din lume, cum ar fi Oxford, Harvard, Cambridge sau University of Amsterdam.
În vara acestui an a fost lansat un test-pilot la care au participat 410 elevi din țară. 78% dintre elevi au descoperit că au șanse reale să fie admiși la o universitate de top din lume.
Datele obținute în urma testului pilot sunt următoarele:
„-78% dintre elevi aveau o bază solidă și potențial să intre la universități din top 100, dar aveau nevoie de îmbunătățiri majore în arii precum gândirea critică, leadership, consolidarea profilului extracurricular și raționamentul matematic și soluționarea problemelor.
-17% dintre elevi puteau intra la universitatea țintită din top 100 continuând pregătirea fără suport suplimentar. O parte dintre aceștia au optat să acceseze expertiza mentorilor Upgrade în domeniul admiterii la studii în străinătate pentru a se asigura că-și maximizează șansele de a intra la facultatea dorită.
-5% dintre elevi nu aveau șanse să intre la universități din top 100 din lume și au fost respinși, neputând beneficia de pregătire cu mentorii Upgrade Education pentru că aveau șanse minime să fie admiși”, conform studiului pilot.
În urma testului s-a ajuns la concluzia că elevii români au lipsuri când vine vorba de gândirea critică, abilități soft (comunicare, networking, leadership), profil extracurricular și raționamentul matematic.
Pentru a veni în ajutorul mai multor elevi care aspiră la o universitate prestigioasă, testul de admitere este deschis pentru încă 500 de elevi. Vă puteți înscrie pentru a da testul gratuit, sub coordonarea mentorilor din program, AICI.
„Testul nu este nici o evaluare academică, nici orientare în carieră, ci un instrument care dezvăluie abilitățile reale de care elevii au nevoie pentru a se impune pe scena globală. Le oferă claritate. Pentru mulți dintre ei, acest test este primul moment în care își văd adevărata competitivitate pe scena globală. Le schimbă dramatic parcursul”, spune Tinu Bosînceanu, fondatorul Upgrade Education.
Citiți principiile noastre de moderare aici!