Procentul de promovare în județ a stagnat în jurul valorii de 40% în ultimii ani, cu excepția anului 2023, când s-a înregistrat un vârf de 55,05%, un rezultat care pare să fi fost o excepție, nu o tendință ascendentă.
Proba la Matematică și Istorie – cele mai slabe rezultate
Proba Ec, echivalentă cu Matematica sau o altă disciplină obligatorie a profilului, a fost cea mai problematică, 41% dintre elevi nereușind să obțină note de trecere. Deși au existat 17 note de 10, cele peste 1000 de lucrări evaluate sub nota 5 trag în jos media județeană.
Nicio notă de 10 la Limba și literatura română
Nici la limba română situația nu este cu mult mai bună. La proba Ea, 37% dintre elevii prezenți nu au reușit să ia măcar nota 5, iar cele mai multe note s-au aflat în intervalul 5–7. Practic, un număr mare de elevi se află la limita inferioară a promovabilității. Chiar dacă nu a fost nicio notă de 10, 123 de elevi au reușit să obțină rezultate între 9-9,99.
Performanțe mai bune doar la limbi materne și opționale
Singurele probe unde rezultatele au fost ceva mai bune sunt cele la limba maternă (proba Eb) și la alegerea profilului (proba Ed). La limba maternă, doar 26% dintre elevi au picat simularea, în timp ce la proba Ed, probabil datorită posibilității de a alege disciplina, procentul de note sub 5 a fost de 32%.
Chiar și așa, notele de 10 au fost rare: doar 11 la proba Ed și 17 la proba Ec.
Niciun elev nu a obținut nota maximă la limba română sau la limba maternă.
Trimite articolul
XViitor de aur tara noastra are….