Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș, a prezentat, miercuri, primele informații despre restructurarea organigramei instituției și a structurilor din subordine. Potrivit acestuia, este prima etapă a analizei pe care a anunțat la finele lunii ianuarie că o va face.
Astfel, vor fi desființate în total 643 de posturi, la care se adaugă 130 de posturi care vor fi externalizate. Este vorba despre obiectivele care, prin lege, trebuie păzite.
„Am făcut analize de risc pentru fiecare caz în parte, suntem cu altele în analiză încă, iar unele dintre ele trebuie prin lege a fi păzite cu pază fizică, dar nu vom mai avea agenții noștri de pază la Consiliul Județean. Vom externaliza și vom contracta firme specializate care știu să facă aceasta și care au menirea de a face pază. Nu cred că noi, Consiliul Județean, trebuie să avem sute agenți de pază. Deci, sunt 643 de posturi desființate și 130 externalizate.
Din acestea, 559 sunt posturi ocupate, adică sunt și oameni pe ele. Erau posturi goale, uneori erau bugetate, ulterior banii aceia erau distribuiți către bonusuri și alte mecanisme sau se angajau oameni până la finalul anului. Desființând aceste posturi nu se mai pot aloca sume necesare pentru a putea fi apoi strecurați bani într-o parte sau alta. Din Consiliul Județean vor fi desființate 51 de posturi”, a declarat, miercuri, Alfred Simonis, liderul administrației județene.
Social-democratul spune că CJT va face o economie ce trece de 100 de milioane de lei la capitolul salarii, bunuri și servicii.
„Prin aceste restructurări vom ajunge ca până la finele anului să facem economii de 103 milioane de lei, prin eficientizarea cheltuielilor. Vor urma concursuri, structurile foarte stufoase vor fi restructurate masiv. Investițiile vor continua. Zilnic avem investiții. Tot ce este blocat de 7- 12 ani, este deblocat în acest moment, deci există activitate la Direcția de Investiții, la Direcția Economică, acolo chiar suplimentăm dacă e nevoie și tăiem de unde nu este nevoie de atâția oameni.
Avem marile investiții, Castelul Huniade, Complexul Sportiv de la Giroc, Bastionul, echipa și baza sportivă pentru Poli Timișoara pe care va trebui să o construim, contribuțiile la stadion, proiectele europene, care au nevoie de cofinanțare. Cred că etapa risipei începe să se încheie la Consiliul Județean Timiș.
În funcție de performanța angajaților din CJ, de performanța angajaților din structuri, vom mai modifica sau nu această organigramă în lunile următoare”, a declarat Alfred Simonis.
Potrivit acestuia, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, în prima fază vor fi restructurate 83 de posturi, apoi alte 63 vor fi desființate.
La Direcția de Prestări Servicii, de la 466 de posturi se va ajunge la 213 în primă fază, iar din cele 213 se externalizează, pentru început, 48 de posturi.
La Muzeul Național al Banatului, de la 85 de posturi vor rămâne 63.
La Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, din 79 de posturi vor rămâne 67.
Continuă analiza la Muzeul Național de Artă, Muzeului Satului Bănățean, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, unde, de asemenea, se vor face restructurări, precum și la asociații.
Președintele CJ Timiș a mai adăugat că: „Vor urma concursuri. Nu decidem noi cine pleacă. Am respectat întocmai legislația în domeniu. Vă asigur că nu au fost vendete, n-au fost polițe de plătit. Am ținut și oameni incomozi, dar care sunt capabili și competenți. Pe unii i-am promovat, pe alții i-am păstrat pentru că au făcut performanță și nu de la ei pleca lipsa de dezvoltare și de investiții în Timiș, ci de la managementul Consiliului Județean.
E nevoie de oameni care înțeleg că dezvoltarea județului nu poate sta cu săptămânile, cu lunile pentru semnătura cuiva”.
Trimite articolul
XExcelent. Bravo Simonis pt focusul pe investitii.
Bine Fredy , hai sa vedem si faptic ca Timisul e in urma si daca nu acum cu voi la butoane atunci cand ??
Forza Viola .
Este ok, dar demisul gasit incompatibil si cu sentinta de la tribunal, apoi “cocotat” pe post de consilier judetean si mai incaseaza si pensie de la stat…de ce-l mai tineti pe post ????
Este vorba de SAVU LUCHIAN, fost primar al comunei Sandra.
dap, dar important e sa se reduca cheltuielile, nu posturile. treaba asta cu externalizarea am mai vazut-o, cu singurele efecte ca sumele au crescut iar banii s-au dus in buzunarele unor smecheri prieteni cu “cine trebuie”.
-
EXACT. Bataie de joc.