tion.ro Web analytics

Tu citesti eticheta produselor alimentare?

Reactualizat la:

Tu citesti eticheta produselor alimentare?

Reactualizat la:
Am scris acest articol cu gândul de a te inspira și a te îndemna<strong> să citești etichetele produselor pe care le cumperi</strong> ca și hrana ”cea de toate zilele”. Citește eticheta și dacă vezi o etalare de termeni pe care nu-i cunoști, renunță la acel produs. Caută acele produse integrale, cu cât mai puține ingrediente și neapărat să înțelegi <strong>componența produsului</strong>. Vezi <strong>chimie</strong>, mare grijă, mai bine renunță, decât să te lași înșelată! Multă sănătate și înțelepciune pentru noi toți!
Scris de Lavinia Bratu - Am scris acest articol cu gândul de a te inspira și a te îndemna<strong> să citești etichetele produselor pe care le cumperi</strong> ca și hrana ”cea de toate zilele”. Citește eticheta și dacă vezi o etalare de termeni pe care nu-i cunoști, renunță la acel produs. Caută acele produse integrale, cu cât mai puține ingrediente și neapărat să înțelegi <strong>componența produsului</strong>. Vezi <strong>chimie</strong>, mare grijă, mai bine renunță, decât să te lași înșelată! Multă sănătate și înțelepciune pentru noi toți!

Am ajuns atât de departe încât reușim să creăm mâncăruri ce activează circuitul de plăcere viguros, astfel încât se anulează semnalele de sațietate și greutate corporală care ar preveni în mod normal supraconsumul. Acesta este unul dintre motivele pentru care numărul persoanelor obeze este tot mai mare. La fel, cauza pentru care avem un număr tot mai mare de dependenți de zahăr, ori al celor ce se hrănesc compulsiv, pleacă și de la denaturarea produselor realizate de marile companii de producție din industria alimentară.

Cum reușim să facem asta?

În principiu, realizăm toate acestea prin exploatarea nepotrivită dintre peisajul culinar pe care l-am gestionat de-a lungul evoluției din strămoși – cu produse naturale, ce cresc sub soare – și acelea din prezent realizate de om – chimizate, aditivate, transformate.

Ce se dorește în acest moment al evoluției noastre?

O anumită categorie dintre noi doresc crearea de mâncare pe care oamenii să o râvnească și să se întoarcă din nou să o cumpere, în cantități tot mai mari. Circuitul de plăcere al individului este vizat în acest context. Odată câștigat ca și interes, crește producția, crește și cantitatea de mâncare dorită și, de aici toate rapoartele urmărite sunt favorabile. O producție crescută, aduce profitul urmărit! O altă categorie dintre noi ne dorim a trăi firesc, reîntoarcerea la simplitate – atât în ce privește hrana, cât și stilul de viață – reprezintă una dintre cele mai dificile provocări.

Cum râmâne cu sănătatea și cu forma estetică a omului de astăzi?

Aceasta este departe de interesele producătorilor care se joacă cu combinația perfectă dintre grăsimi, zahăr și sare, pentru care să ne facă hormonii a urla, doar și numai la gândul acestor combinații bune gustului, dar otrăvitoare pentru corp-minte-suflet. Mai mult decât atât, se fac eforturi colective din partea unor corporații pentru a se produce mâncare și băutură servite în porții extra large, care activează același circuit al plăcerii, contribuind la consumul exagerat de mâncare.

Acest tip de mâncare dăunează stării de sănătate, cu calorii goale, aducătoare de boli într-un interval relativ de timp. Mai devreme sau mai târziu fiecare dintre noi va înțelege acest lucru. Este doar o chestiune de timp, tot mai mulți dintre noi am înțeles care sunt nevoile organismului pentru a fi într-o stare de bună sănătate și prosperitate. Omul nu are nevoie de mâncăruri realizate de marile companii alimentare, are nevoie de mâncarea simplă, ce crește în pământ, sub soare și ploaie. Hrană integrală, naturală!

Din anul 1960 și până astăzi, greutatea medie a unui adult din SUA a crescut cu 11,8 kg, iar aceasta nu se datorează vreunei schimbări genetice. Mințile luminate, creșterile de profit și circuitul de plăcere activat din creierul omului fac acest progres nefast stării de sănătate. Și nu doar sănătatea! Parcă altfel te miști, respiri și te bucuri de viață când ești într-o formă firească estetic, fără un țesut adipos similar oricărui alt proces inflamator din organism.

Suntem predispuși încă de la naștere să preferăm anumite gusturi, mai ales cel dulce și cel al grăsimilor. Și sarea intră în preferința gusturilor noastre! Știindu-se aceste aspecte, nici nu a fost greu de intuit care dintre combinații vor fi exploatate și manipulate ulterior în produsele de consum destinate populației.

Numeroase cerecetări demonstrează cum combinația dintre dulce și grăsimi este super adictivă, producând o activare a circuitului de plăcere, semnificativ mai mare decât a oricăreia dintre ele, separat. S-a speculat aceasta în industria alimentară, inginerii chimiști ingenioși s-au folosit de toate aceste cunoașteri, în scopul creșterii consumului, evident!

Cum rămâne cu sănătatea noastră și hrana ce susține sănătatea?

Acesta rămâne un subiect serios de abordat pentru fiecare în parte, nu degeaba se tot vorbește în prezent de o eră a nutriționismului. Iată cum am reușit în aceste timpuri să transformăm ceva simplu și firesc în ceva complicat și înșelător. Nu vă lăsați păcăliți …

Citat-Carte-IV-600x280

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Rusia transmite că a interceptat trei avioane militare ale Franței deasupra Mării Negre

  România

  VIDEO. Guvernul a aprobat măsurile de relaxare de sărbătorile de iarnă

  Eveniment

  Fost polițist de frontieră, extrădat din Germania. A fost condamnat pentru luare de mită și trafic de influență

  Eveniment

  Pistol cu aer comprimat și droguri, găsite în locuințele a doi bărbați din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor 11,5 milioane de lei de la guvern

  Ştiri din Timiș

  Costi Bleja, președintele Alianței Pentru Patrie Timiș: Românii au dreptul să fie liberi

  Ştiri din Timiș

  Centura Timișoara Vest. A fost ales traseul, prin Săcălaz și Utvin, cu patru noduri rutiere

  Ştiri din Timiș

  Noul serviciu public de parcare al Primăriei Timișoara, înființat cu circ. Și câteva semne de întrebare

  Sănătate

  Coronavirus, 8 decembrie: 84 de cazuri noi în Timiș, un deces. Incidența se apropie de 2 la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Șase elevi din Timiș, pozitivi Covid la testele rapide. Crește procentul profesorilor vaccinați

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici