tion.ro Web analytics

De ce INTENTII constiente?

Reactualizat la:

De ce INTENTII constiente?

Reactualizat la:
„Intenția mea de astăzi este...” Cum ar fi să ne facem un obicei, un ritual zilnic de programare conștientă a unei intenții? Iată, o super idee…„Intenția mea pentru astăzi este să reușesc a transmite prin acest articol ceva uimitor, ceva care pe viitor să ne poată ajuta să avem o stare de sănătate și o viață mai bună.”
Scris de Lavinia Bratu Ceuță - „Intenția mea de astăzi este...” Cum ar fi să ne facem un obicei, un ritual zilnic de programare conștientă a unei intenții? Iată, o super idee…„Intenția mea pentru astăzi este să reușesc a transmite prin acest articol ceva uimitor, ceva care pe viitor să ne poată ajuta să avem o stare de sănătate și o viață mai bună.”

Doctorul de la Stanfort, William Tiller, spunea într-un interviu: „Oriunde te duci astăzi auzi despre intenția conștientă. Dar, despre ce noi nu auzim este faptul că avem și o intenție inconștientă. Când mintea conștientă se confruntă cu mintea inconștientă/subconștientă, subconștientul învinge de fiecare dată”.

Credem că acțiunile noastre sunt realizate de mintea conștientă, dar de fiecare dată mintea inconștientă ia aceste decizii – că dăm un telefon, ne așezăm pe canapea sau stăm cu ochii în calculator, citind chiar acum ceva… De fiecare dată subconștientul ia aceste decizii și nu mintea noastră conștientă!

Acestea fiind zise, căutarea modului în care setarea intenției conștiente să poată învinge pe cea a minții subconștiente, este un must have…

Percepția noastră senzorială – o imagine, un miros, o senzație – conform certărilor științifice, dispare după o secundă. Se pare că felul în care reacționăm nu are legătură cu percepția simțurilor, fiind legată doar baza de date formată din amintirile anterioare. „Nu vedem lucrurile așa cum sunt, le vedem așa cum suntem”.

Când reacționăm la ceva, cu o secundă înainte de manifestare, creierul știe și produce o cascadă de reacții chimice, mobilizând corpul să întreprindă acea acțiune. Astfel, alegerea noastră conștientă este ghidată practic de o programare anterioară, dacă avem o amintire bazată pe emoții, legată de acea situație. Evident că, în majoritatea cazurilor reacționăm și habar nu avem de toate cele menționate. Ne dăm o explicație logică la ceea ce exprimăm, denumită științific ca iluzia intenției.

Una dintre provocările oricărei terapii sau pașii unui proces de evoluție sau dezvoltare personală include deprogramarea și reprogramarea amintirilor din mintea noastră inconștientă sau mai scurt, din subconștient.

„Nu există vindecare adevărată fără vindecarea amintirilor”!

Sa facem tot ce avem de făcut dintr-o stare interioară bună, cu o iubire lăuntrică față de tot ce ne înconjoară, concentrându-ne asupra momentului prezent. Sa fim prezenți, atenți și deschiși către viață. Iar acestea toate se pot realiza chiar atunci când stăm relaxați, cu mintea golită de gânduri și așteptăm să primim primul gând despre…cum intenționăm să ne fie ziua. Dintr-o astfel de stare vom putea simți doar intenții generatoare, constructive și de bună stare care, uimitor, se mai și concretizează în viața reală! Trebuie încercat, altfel nu funcționează! Și, mai trebuie să și crezi în ce faci, cum altfel?!

”Suntem un vas, cu o formă dată de Dumnezeu, care se umple cu ceea ce iubim în timp. Si astfel, identitatea noastră/stilul este o tainică alchimie a iubirilor şi influenţelor prinse în forma unui vas”,pictorul Constantin Flondor.

Bibliografie: Alexander Loyd – „De la stres la succes în 40 de zile”, Lifestyle Publishing, 2015

Citat-Carte-IV-600x280

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Fără apă caldă și căldură pe câteva străzi din Timișoara. Colterm intervine la rețeaua primară

  Ştiri din Timiș

  O firmă din București, interesată să facă macheta digitală a Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Despre emoții și autocunoaștere: ateliere de dezvoltare personală organizate pentru elevi de CJRAE Timiș

  România

  Peste 50% dintre cazurile de Covid-19 înregistrate în țară în prima săptămână din 2022, la nevaccinați

  Eveniment

  UPDATE. Bătrân de 86 de ani, lovit pe trecerea de pietoni de un șofer neatent, în centrul Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid a sărit de 21 la mie în Moșnița Nouă. Situația în județ

  Sănătate

  Coronavirus, 18 ianuarie: Peste 16.000 de cazuri în România. Record de infectări în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Locuri de lectură și de stare de bine în satele din Timiș. Cum poți face din vis realitate

  România

  Peste 2 milioane de facturi la energie au fost recalculate. Sumele plătite în plus vor fi stornate

  Capitala Culturala

  Ioana Iacob, de la Teatrul German din Timișoara, joacă rolul principal într-un film. Premiera la Berlinala 2022

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici