tion.ro Web analytics

Cum ne pastram tineretea si ne sporim frumusetea de OM?

Reactualizat la:

Cum ne pastram tineretea si ne sporim frumusetea de OM?

Reactualizat la:
Pentru a trăi mult, sănătos și frumos, trebuie să fim mai voioși în viața de zi cu zi. Acesta nu este un lucru pe care-l învățăm de undeva sau ne învață cineva, este nevoie să-l învățăm cu drag și bucurie chiar noi, singuri. Mai apoi, se știe că pentru noi, oamenii (în special pentru femei!), nu există remediu mai bun împotriva tuturor bolilor și împotriva îmbătrânirii, decât bunătatea și dragostea. În vremurile vechi, femeile își păstrau rochia de mireasă pentru a o îmbrăca din când în când și a se admira în oglindă. Această stare este aducătoare de fericire și bucurie! Iată, ce lucruri simple ne resetează cu câțiva ani în urmă…
Scris de Lavinia Bratu Ceuță - Pentru a trăi mult, sănătos și frumos, trebuie să fim mai voioși în viața de zi cu zi. Acesta nu este un lucru pe care-l învățăm de undeva sau ne învață cineva, este nevoie să-l învățăm cu drag și bucurie chiar noi, singuri. Mai apoi, se știe că pentru noi, oamenii (în special pentru femei!), nu există remediu mai bun împotriva tuturor bolilor și împotriva îmbătrânirii, decât bunătatea și dragostea. În vremurile vechi, femeile își păstrau rochia de mireasă pentru a o îmbrăca din când în când și a se admira în oglindă. Această stare este aducătoare de fericire și bucurie! Iată, ce lucruri simple ne resetează cu câțiva ani în urmă…

Pe lângă aceste simplități spuse – firești omului adânc -, am să vă scriu și câteva dintre secretele vieții lungi și frumoase preluate de la domnul Ovidiu Bojor, unul dintre cei mai înaintați oameni în vârstă, aflat încă ”în câmpul muncii”. Iată ce ne spune dânsul:

1. Mai întâi de toate, trebuie evitat sedentarismul.
2. Apoi, mişcarea şi gimnastica zilnică (eventual chiar şi numai mersul pe jos), după plăcerea şi capacitatea fiecăruia, prelungeşte mult felul de a fi al tinereţii.
3. Sub aspect spiritual, relaţiile familiale contează foarte mult.
4. În plus, odată ajuns la „vârsta înţelepciunii”, omul trebuie să-şi perfecţioneze calităţile morale, intelectuale şi spirituale. Se cuvine să ne impunem o auto-disciplină fizică, morală şi spirituală.
5. Să cultivăm optimismul şi sentimentele nobile care definesc statutul de om.
6. Să nu fim supăraţi pe nimeni, niciodată! Să ştim să iertăm şi să emitem numai sentimente pozitive care, în ultimă instanţă, tot asupra noastră se vor întoarce, la fel ca şi sentimentele negative.
7. Apoi, să încercăm să cunoaştem mai bine legile Naturii; cu cât vom fi mai aproape de ea, vom trăi mai bine şi mai mult pe acest pământ. În zonele temperate, în care trăim şi noi, trebuie să ne potrivim „ceasul biologic” în funcţie de cele patru anotimpuri, aşa cum, de altfel, face orice formă a vieţii integrate în natură.

Îndemnul și darul meu de Moș Nicolae…

ÎNVAȚĂ SĂ FACI TOT CE FACI CU BUCURIE, TOATE ACȚIUNILE ȘI TOATE FAPTELE TALE SA FIE ÎNSOȚITE DE VOIA BUNĂ ȘI DE BUCURIA ASUMĂRII ȘI RESPONSABILIZĂRII PERSONALE…
FII CONȘTIENT…
FII PREZENT…
FII BUCURIE!

Tinerețea fără bătrânețe există! Depinde doar de tine să descoperi asta! Să aveți parte de tot cei mai bun pe lumea aceasta!

Cu tot dragul meu de oameni, Lavinia Bratu.

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

Citat-Carte-IV-600x280

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Dosar penal pentru o înmormântare cu manele în cimitirul din Chișoda

  Turism

  FOTO. Călătorie în pandemie prin Banatul Montan. La limita Munților Aninei cu Munții Locvei

  Ştiri din Timiș

  Terase și magazine deschise până la 21 în Timișoara și alte localități. Hotărârea CJSU

  Sănătate

  Primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în România săptămâna viitoare

  Sănătate

  Coronavirus, Timiș: patru decese și peste 160 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

  Ştiri din Timiș

  Timișoara poate trece oficial la restricții mai permisive. Rata de infectare: 5,45

  Sănătate

  Coronavirus, România: S-a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai bune oportunități de angajare. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Mii de salcâmi plantați în comuna Dudeștii Noi. A ajutat și președintele CJ Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici