tion.ro Web analytics

Cum ne hranim copiii?

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Suntem în pragul unei involuții, din punct de vedere culinar, într-o etapă în care copii noștri au început să fie mai bolnavi decât adulții, cu cifre îngrijorătoare asupra unor diagnostice precum diabet, obezitate, cancer, la vârste extreme de fragede. Copii sunt mai bolnavi decât adulții, iată ce generație și ce timpuri parcurgem!
Scris de Lavinia Ceuta - Suntem în pragul unei involuții, din punct de vedere culinar, într-o etapă în care copii noștri au început să fie mai bolnavi decât adulții, cu cifre îngrijorătoare asupra unor diagnostice precum diabet, obezitate, cancer, la vârste extreme de fragede. Copii sunt mai bolnavi decât adulții, iată ce generație și ce timpuri parcurgem!

Ce este de făcut?

Educarea actului de alimentație este primul pas ce ar fi bine a fi făcut, într-o stare tehnologizată a hranei, a conduitei ei, precum și a gusturilor care domină aproape orice este legat de mâncare. Ce gust are hrana propusă, cam despre aceasta este vorba și nimic mai mult!?! ”Mâncatul” ar fi bine să fie un act responsabil, conștient, prin care să ne aducem un aport de nutrienți și de elemente care ne strucrurează și ne mențin sănătoși și viguroși. În prezent, gustul, mirosul și culoarea parcă sunt pe primul plan, de aport al nutrienților nimeni nu mai pomenește nimic și acest aspect este îngrijorător, dragii mei!

Cum ne educăm copii spre o conștiință nouă în alimentație?

Pas cu pas, iar acest proces nu este deloc ușor într-o societatae a cărei valori, în general, sunt complet date peste cap. Există un factor determinant de la care pornim…

Dorința de evoluție și de corecție, de înțelegere și de aplicare a celor ce le studiem și le luăm ca și repere de bună credință nutrițională.

• Al doilea pas este reprezentat de răbdare! Răbdare în a ne deprinde din nou cu gusturile simple, naturale și firești, în detrimentul celor puternic organoleptizate, transformte și înșelătoare, din produsele puternic industrializate și transformate de astăzi.

Perseverența este cheia oricărei victorii și, dragi părinți, să nu uităm de puterea exemplului! Este poate mai important decât orice, exemplul pe care-l oferim zi de zi copiilor, atât din punct de vedere nutrițional, cât și în toate celealte aspect ale vieții noastre. Când vă priviți copii, să vă amintiți că vă priviți chiar pe voi, într-o oglindă, la o altă scară de reprezentare!

Curios este că părinții aduc la petrecerile pentru copii mâncăruri de tip fast-food, hrană deloc sănătoasă, de parcă nu ar cunoaște consecințele consumului acestora, de parcă sănătatea copiilor lor nu ar depinde de hrana acestora! Toată lumea știe astăzi cât de periculoasă este acestă mâncare și totuși, iată ce obiceiuri îndoielnice, nu-i așa? Părinții ignoră pericolul pentru sănătatea propriilor copii, care vor adopta astfel un stil de viață ce îi va transporta invariabil, mai devrem sau mai târziu, în zona bolilor grave. Obezitatea infantilă, pe lângă cea a adultului, a devenit o problemă de sănătate publică pentru țara noastră și nu numai.

Amintiți-vă mereu că alimentul ne aduce o informație corectă, naturală sau o informație viciată, de chimizare și prelucrare industrială, dăunătoare sănătății. Hrana de astăzi reprezintă calitatea vieții copiilor voștri, a noastră, de peste 10 ani. Sau boala, în funcție de atenția pe care o acordăm acesteia! Profilaxia bolilor se face prin conștiința unei alimentații sănătoase, aceasta reprezentând combustibilul nostru de funcționare!

Mereu alegeri conștiente în viața de zi cu zi, în alegerea hranei, atât pentru noi cât și pentru copiii noștri!

Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.

Foto: renegadehealth.com

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Lucrările la rețeaua de apă din zona C-tin Prezan, reprogramate pentru vineri. Apa va fi întreruptă

  Mapamond

  Rusia transmite că a interceptat trei avioane militare ale Franței deasupra Mării Negre

  România

  VIDEO. Guvernul a aprobat măsurile de relaxare de sărbătorile de iarnă

  Eveniment

  Fost polițist de frontieră, extrădat din Germania. A fost condamnat pentru luare de mită și trafic de influență

  Eveniment

  Pistol cu aer comprimat și droguri, găsite în locuințele a doi bărbați din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor 11,5 milioane de lei de la guvern

  Ştiri din Timiș

  Costi Bleja, președintele Alianței Pentru Patrie Timiș: Românii au dreptul să fie liberi

  Ştiri din Timiș

  Centura Timișoara Vest. A fost ales traseul, prin Săcălaz și Utvin, cu patru noduri rutiere

  Ştiri din Timiș

  Noul serviciu public de parcare al Primăriei Timișoara, înființat cu circ. Și câteva semne de întrebare

  Sănătate

  Coronavirus, 8 decembrie: 84 de cazuri noi în Timiș, un deces. Incidența se apropie de 2 la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici